Pereiti į pagrindinį turinį

Žvejoti lydekas draudžiama, bet turguje jų yra

2010-04-07 05:00
Akivaizdu: vakar turguje įsigyti šviežių nelegaliai sugautų lydekų buvo galima po 10 litų už kilogramą.
Akivaizdu: vakar turguje įsigyti šviežių nelegaliai sugautų lydekų buvo galima po 10 litų už kilogramą. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nors nuo šių metų pradžios lydekų žūklė yra uždrausta, tų žuvų galima be vargo įsigyti Naujajame turguje.

Jau šiandien turgaus prekeiviai turėtų sulaukti nekviestų svečių – gamtosaugininkų. Jie turėtų tikrinti, ar legaliai prekiaujama kai kuriomis žuvimis.

Kaip įtariama, brakonierių sugautomis lydekomis vakar čia prekiavo keli pardavėjai. Už kilogramą prašė 10 litų.

Keletas prekijų šias šviežias žuvis, dar aplipusias dumbliais, akiplėšiškai pardavinėjo tiesiog gatvėje, tiesiai iš dėžių. Visi jie už šių žuvų kilogramą taip pat prašė 10 litų.

Apie vykstančią nelegalią prekybą aplinkosaugininkams pranešė keletas apsipirkti užsukusių klaipėdiečių.

Tačiau vakar aplinkosaugininkai "Klaipėdai" teigė apie tokią prekybą nieko nežiną. Apie tai nieko nežinojo ir prekyvietės valdžia.

Naujojo turgaus direktorius Liudas Butautas tikino kasdien einantis patikrinti, kaip vyksta prekyba, tačiau neteisėtai pardavinėjamų lydekų jis nepastebėjęs.

"Nemačiau aš jokių žuvų. Kas jas kur matė? Nesąmonė. Jei būčiau pamatęs, iškart būčiau tas lydekas iš pardavėjų atėmęs ir dar gamtosaugininkus iškvietęs. Galbūt ne turguje tas lydekas pirkėjai matė, o anapus gatvės, šalia prekybos centro. Ten vyksta nelegali prekyba. Tai jau ne mūsų teritorija, todėl ir nesikišame", – tvirtino L.Butautas.

Anot Klaipėdos aplinkos apsaugos departamento direktoriaus Andriaus Kairio, inspektoriai prekeivius tikrino ir švenčių dienomis, tačiau nelegaliai pagautų žuvų niekur nepastebėjo.

Be to, jis tikino, jog turguje galėjo būti pardavinėjamos jau seniai sugautos lydekos.

"Galbūt prekeiviai pardavinėjo nešviežią, seniai sugautą žuvį, kuri buvo užšaldyta. Ją atšildė ir išnešė į prekybos salę. Pažadu, kad mūsų inspektoriai vyks į Klaipėdos turgus ir vykdys patikrinimus. Pardavėjai privalės pateikti žuvų įsigijimo dokumentus", – vakar pabrėžė A.Kairys.

Pasak jo, jei lydekomis bus prekiaujama nelegaliai, visos žuvys iš prekeivių bus konfiskuotos. Taip pat jiems teks susimokėti baudą bei pasiaiškinti, iš kur gavo prekę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų