Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos rajone sugadintas greičio matuoklis

2024-10-10 09:46

Klaipėdos rajone užfiksuotas dar vienas bandymas sunaikinti stacionarų greičio matuoklį. Šį kartą tai padaryti pabandęs asmuo atsinešė pjūklą.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / L. Balandžio / BNS nuotr.

Trečiadienį 16.10 val. automobiliu Priekulės aplinkkeliu važiavęs žmogus pamatė sugadintą greičio matuoklį. Ant metalinio stulpo sumontuotas prietaisas vos laikėsi, mat stulpas buvo beveik visai nupjautas.

Žmogus pranešė apie tai pagalbos telefonu, o netrukus į įvykio vietą atskubėję pareigūnai įsitikino, kad matuoklis sugadintas.

Galima spėti, kad kažkoks greičio mėgėjas taip norėjo atsikratyti galimos nuobaudos.

Greičio matuoklių niokojimo atvejai nėra labai dažni, bet tai nėra jokia naujiena. Klaipėdoje prieš porą metų kažkas uždažė kelių greičio matuoklių langelius, kad jie negalėtų fiksuoti transporto priemonių greičio.

Dar anksčiau greičio matuoklis buvo apšaudytas, o kitą greičio mėgėjas bandė nutempti prikabinęs trosą prie stulpo ir automobilio. Visais atvejais matuoklių valdytojai tikindavo, kad taip baudos išvengti neįmanoma, mat greičio viršijimo duomenys nelieka prietaise, o iškart perduodami duomenų apdorotojams. Todėl matuoklio gadintojai neišvengia nuobaudų, bet gali būti tikri, jog kol prietaisas neveiks, greitis toje vietoje nebus matuojamas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų