Kaip trečiadienį pranešė VMVT, patikrinimo metu inspektoriai sodyboje surado transportinį automobilį, kurio viduje buvo daugiau nei 200 kg neaiškios kilmės mėsos, laikytos talpoje su skysčiu. Mėsa buvo laikoma itin šiltoje temperatūroje, o aplink ją jau būriavosi vabzdžiai.
VMVT duomenimis, verslininkas planavo išrūkyti mėsą ir ja prekiauti šalia esančio miestelio rengiamoje šventėje.
Sodybos namo viduje specialistai taip pat rado apie 40 kg sušaldytų, neženklintų, rūkytų žuvies produktų ir dar 80 kg mėsos gaminių.
Tyrimo metu paaiškėjo, kad asmuo turėjo VMVT leidimą tik prekiauti mėsa ir žuvimi, tačiau supirkta žaliava buvo sūdoma, rūkoma ir gaminami mėsos gaminiai, nors prekiautojai neturėjo įsirengę jokių gamybinių patalpų.
Prekiautojui veikla uždrausta, skirta bauda, taip pat nurodyta sunaikinti mėsos ir žuvies produktų gaminius.
„Kaip ir kasmet vasarą ypatingai daug dėmesio skiriame greitai gendančių, gyvūninės kilmės maisto produktų prekyviečių, taip pat ir gamintojų patikrinimams. Šiltuoju metų periodu apsinuodyti tokiu maistu ypač didelė. Jau per besibaigiantį birželio mėnesį visoje Lietuvoje VMVT atliko daugiau nei 1,5 tūkst. patikrinimų, iš jų apie 20 proc. atlikta Klaipėdos rajone“, – teigė VMVT Klaipėdos departamento direktorius Antanas Bauža.
VMVT patikrinimus organizavo Palangos kurorto sezono atidarymo šventėje, Šventojoje, Klaipėdoje organizuojamuose renginiuose.
Dažniausiai nustatyti pažeidimai – produktų laikymo sąlygų, higienos, ženklinimo ir atsekamumo nesilaikymas.
„Galime ir pasidžiaugti – patikrinus pliažų prekybą maisto produktais, kol kas didesnių pažeidimų nenustatėme, pastebime, kad prekybininkai elgiasi vis atsakingiau,“ – teigė A. Bauža.
Naujausi komentarai