Pereiti į pagrindinį turinį

Mirtinas klaidas lėmė ir alkoholis

2016-11-19 14:00

Krytis nuo kopėčių genėjant medžius, agresyvaus keleivio smūgis į akį apsaugos darbuotojui ar neatsargus elgesys su chemikalais, kurie apdegino veidą, – tai tik keli epizodai nelaimingų atsitikimų darbe, kai šiemet apskrityje buvo sunkiai sužaloti žmonės.

Išvados: darbo inspektoriai konstatavo, kad susižaloję darbuotojai neretu atveju nesilaikė vadovų duotų nurodymų, sąmoningai rizikavo savo sveikata ar gyvybe.
Išvados: darbo inspektoriai konstatavo, kad susižaloję darbuotojai neretu atveju nesilaikė vadovų duotų nurodymų, sąmoningai rizikavo savo sveikata ar gyvybe. / "Shutterstock" nuotr.

Anot darbo inspektorių, šių metų liūdnoji darboviečių statistika kiek geresnė nei pernykštė.

Per 10 šių metų mėnesių šalyje darbo vietose žuvo 37, o Klaipėdos apskrityje – 4 žmonės. Tuo pačiu laikotarpiu sunkių sužalojimų darbovietėse Lietuvoje patyrė 115 asmenų, iš jų 17 – uostamiestyje.

Šilutės rajone žvejodamas žuvo jaunas žvejybos įmonės darbuotojas, Kretingoje baldų gamybos įmonėje iš važiuojančio sunkvežimio priekabos iškrito darbininkas ir buvo sužalotas, po kelių savaičių komos jis mirė. Klaipėdoje laivų statybos įmonėje prie keltuvo lopšio buvo mirtinai prispaustas darbininkas, o per eismo įvykį Danijoje žuvo užsienio pilietis – vienos uostamiesčio transporto įmonės vairuotojas. Apmaudu tai, kad du iš šių keturių darbo vietoje žuvusių žmonių buvo neblaivūs.

Tiriant nelaimingų atsitikimų darbe priežastis, nustatyta, kad trečdalis ištirtų mirtinų nelaimingų atsitikimų darbovietėje įvyko dėl netinkamo darbų organizavimo bei nepakankamos saugos bei sveikatos kontrolės įmonėje. Dėl šios priežasties nutiko apie 37 proc. sunkių ir mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe.

Nustatyta, kad 40 proc. ištirtų sunkių ir 26 proc. mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe įvyko darbuotojams, kurių darbo stažas įmonėje siekė iki vienų metų. Didesnį darbo stažą įmonėje turintiems žmonėms nelaimingi atsitikimai darbe nutinka kur kas rečiau.

Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos teritorinio skyriaus vedėjas Vytautas Ročys dienraščiui sakė, jog per 10 šių metų mėnesių Klaipėdos apskrityje 4 žmonės buvo sunkiai sužaloti statybose, 2 – žvejodami, 2 – pramonėje.

"Be to, nuo kliento sunkiai nukentėjo apsaugos darbuotojas, kuriam pastarasis sužalojo akį, valymo įmonėje darbininkė netyčia chemikalais apsidegino veidą, vienos gimnazijos kiemsargė, genėdama medelių šakas, nukrito nuo kopėčių, medienos apdorojimo ceche paketų komplektavimo įrenginys prispaudė ir sunkiai sužalojo staliui montuotojui kojas, o viešbučio valytoja nukrito nuo kėdės ir susilaužė ranką", – nelaimes vardijo V.Ročys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų