Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitgalį – gaisrų protrūkis

2014-10-06 09:27

Praėjusį savaitgalį kaukė gaisrininkų sirenos. Šeštadienį Klaipėdos apskrities ugniagesiai skubėjo į tris gaisravietes. Priešpiet ugnis įsiplieskė ir kelias valandas niokojo greta Priekulės esantį šieno angarą, beveik tuo pat metu kilęs gaisras iki pamatų sudegino ūkinį pastatą, o vakarop Kūlupėnų kaime sprogo dujų balionas.

 Gaisrai: šį šeštadienį Klaipėdos apskrities ugniagesiams darbo netrūko, degė ir dideli, ir mažesni pastatai.

Praėjusį savaitgalį kaukė gaisrininkų sirenos. Šeštadienį Klaipėdos apskrities ugniagesiai skubėjo į tris gaisravietes. Priešpiet ugnis įsiplieskė ir kelias valandas niokojo greta Priekulės esantį šieno angarą, beveik tuo pat metu kilęs gaisras iki pamatų sudegino ūkinį pastatą, o vakarop Kūlupėnų kaime sprogo dujų balionas.

Liepsnojo tūkstantis ritinių

Šeštadienio gaisrų estafetė prasidėjo apie 11.38 val. Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie tai, kad Priekulės seniūnijoje esančiame Stragnų II kaime dega angaras.

Į įvykio vietą atskubėję Klaipėdos apskrities gaisrininkai rado sparčiai plintančią ugnį, mat kelių šimtų kvadratinių metrų angaras buvo kimšte prikimštas sauso šieno ritinių. Skaičiuojama, kad jų ten buvo apie tūkstantis.

Šalia liepsnojančio angaro būta ir kitų pastatų, pilnų gyvulių pašaro, todėl ugniagesiams reikėjo ne tik kuo skubiau pažaboti liepsnos liežuvius, bet ir apsaugoti šalimais esančius angarus.

Prireikė pagalbos

Į nelaimės vietą skubėjo ne tik uostamiesčio, bet ir Gargždų, Priekulės bei Agluonėnų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos. Gaisrą užgesinti bandė septyni ugniagesių ekipažai.

„Darbo daug, nes angare labai daug šieno ir jis degė. Visą jį turėjome išnešti ir užpilti vandeniu, kad neužsidegtų vėl“, – pasakojo Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas.

Po kelias valandas trukusių darbų ugnis buvo nugalėta, tačiau didelis pastatas bei jame esantis šienas – smarkiai sugadinti.

Supleškėjo iki pamatų

Keliolika minučių po to, kai užsiliepsnojo šieno angaras, ugniagesiams pranešta apie Skuodo rajone degantį ūkinį pastatą.

Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefonu 112 pranešimas apie gaisrą Baidotų kaime buvo gautas 11.55 val.

Ugnį malšinti bandė net trys ugniagesių automobiliai, tačiau pastatas jau buvo prarytas liepsnų. Skuodo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pamainos vadas informavo, jog statinys sudegė iki pamatų.

Laimei, gaisro metu negyvenamosios paskirties pastate žmonių nebuvo ir aukų bei sužalojimų išvengti pavyko.

Nugriaudėjo sprogimas

Gaisrų paženklintą dieną Klaipėdos rajone užbaigė skaudžiausias šeštadienio įvykis – netoli Kretingos sprogus dujų balionui neišvengta ir sužalojimų.

Apie 17.57 val. telefono numeriu 112 gautas pranešimas, jog Kretingos rajone esančiame Kūlupėnų kaime, Laukų gatvėje, degė ūkinis pastatas.

Į įvykio vietą nedelsiant išskubėjo Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Kretingos PGT pajėgos, paskui autocisternas skubėjo ir greitosios pagalbos medikai.

Į gaisravietę atvykusiems ugniagesiams dar pavyko išsaugoti dalį pastato, vis dėlto nemaža dalis ūkinio pastato stogo supleškėjo. Ilgo pastato stogu ugnis plito žaibiškai.

Gaisro priežastys dar bus tikslinamos, tačiau labiausiai tikėtina, jog ugnį ūkiniame pastate pasėjo dujų nuotėkis. Sprogus dujų balionui, stovėjusiam statinyje, šis užsiliepsnojo.

Nelaimės vietoje darbo netrūko ir medikams. Į ligoninę išvežta pastato šeimininkė bei jos žentas. Moteriai apdegė veidas, o vyras dėl sprogimo patyrė sumušimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų