Pereiti į pagrindinį turinį

Sukčiai Uostamiestyje įžūlėja: vis labiau įsijaučia į vaidmenį

2024-10-19 12:01

Vien praeitą parą Klaipėdoje pareigūnai teigia fiksavę penkis sukčiavimo atvejus. O per šią savaitę iš viso nuo aferistų uostamiestyje ir Klaipėdos rajone pranešė nukentėję net devyni asmenys. Nusikaltimų modeliai patys įvairiausi. Žmonės neteko nuo kelių šimtų iki 12 tūkst. eurų.

A. Ufarto / BNS nuotr.

Vien penktadienį pradėti penki ikiteisminiai tyrimai pagal klaipėdiečių pareiškimus, kurie nukentėjo nuo apgavikų.

Moteris nurodė, kad dar spalio pradžioje, ketindama įsigyti internetu parduodamą planšetinį kompiuterį „Apple iPad“, į nurodytą sąskaitą pervedė 244 eurus, tačiau prekės negavo, pinigai nebuvo grąžinti.

Dar viena klaipėdietė nurodė, kad internetu parduodamą prekę neva pirkti norėjęs asmuo atsiuntė nuorodą kurjeriui užsakyti. Ją paspaudusi ir reikalaujamus duomenis suvedusi pareiškėja pastebėjo, jog iš jos banko sąskaitos, apgaulės būdu, buvo pasisavinti 324 eurai.

Nuo aferistų nukentėjo ir 42-ejų klaipėdietis, kuris ketindamas įsigyti internetu parduodamą prekę, į nurodytą sąskaitą pervedė 220 eurų, tačiau prekės negavo, pinigai nebuvo grąžinti.

O štai penktadienį apie 12 val. Naujakiemio gyvenančiai 73-ejų moteriai telefonu paskambinusi nepažįstamoji, apsimetinėdama pareiškėjos dukra, apgaulės būdu išviliojo 2,7 tūkst. eurų, kuriuos senjorė atidavė jų pasiimti atėjusiam nepažįstamam vyrui.

46-erių metų klaipėdietis pastebėjo, kad penktadienį iš jo banko sąskaitos, apgaulės būdu, buvo pasisavinta 4 tūkst. eurų.

Dar įžūlesnis nusikaltimas įvykdytas ketvirtadienį, kai apie 15 val. Klaipėdoje, Baltijos pr., namo laiptinėje, jaunuolis, prisistatęs advokato padėjėju, apgaulės būdu iš 89-erių metų vyro išviliojo 10 tūkst. eurų.

Tą pačią dieną policijoje gautas ir 1947 m. gimusios moters pareiškimas, kuriame nurodoma, kad ketvirtadienį apie 16 val. į namus atėjęs nepažįstamas vyras, apgaulės būdu pasisavino 5 tūkst. eurų.

Na o šios savaitės pirmadienį į Klaipėdos rajono policijos komisariatą kreipėsi 1961 m. gimusi moteris, kuri pareiškė, kad telefonu paskambinęs vyras, atsiuntė nuorodą, kurią paspaudusi ir suvedusi reikalaujamus duomenis, moteris pastebėjo, kad iš jos banko sąskaitos, apgaulės būdu, yra pasisavinta net 12 tūkst. eurų.

Tą pačią dieną nuo sukčių nukentėjo dar vienas Klaipėdos rajono gyventojas. Policijoje gautas 1982 m. gimusio vyro pareiškimas, kuriame nurodoma, kad, bandant parduoti prekę, iš pareiškėjo banko sąskaitos, apgaulės būdu, buvo pasisavinta 550 eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų