Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvių kalba jaunimui neberūpi?

Mano mintis išreiškė per „Karštą telefoną“ moteriškė, vardu Liucija. Pritariu jai, kad anglicizmų per daug, šimtu procentų sutinku. Man labai skauda širdį dėl mūsų lietuvių kalbos, ji liko tarsi podukros vietoje, vargšelė. Garbaus amžiaus žmonėms lietuvių kalba ir papročiai brangūs, o jaunuoliams svarbu viskas, kas nauja. Yra kaip yra, bet man kaip lietuvei, lietuvių kalbos patriotei, skauda širdį. Mūsų kalba yra pažeminta.

Skaitytoja

Renginys sužavėjo

Šeštadienį vyko labai gražus Tarptautinis orkestrų festivalis. Labai džiaugiamės ir dėkojame organizatoriams. Renginys nuostabus. Tikimės, kad ir kitais metais jis įvyks. Vieta taip pat parinkta puiki, užteko vietų atsisėsti, viskas gerai buvo matyti, o svarbiausia – girdėti. Gal tik vedėjai galėjo daugiau papasakoti apie pačius orkestrus ir jų kūrinius. Bet visa kita – šaunu.

Ona

Mistika – užrakintas tualetas

Šeštadienį vaikštinėdama Danės skveru pastebėjau spynele užrakintą viešąjį tualetą. Pasirodė labai keista. Kadangi mieste vyko šventė, žmonių daug, nelabai supratau, dėl kokių priežasčių jis buvo užrakintas. Atrodė, kad viešas, bet gal iš tiesų juo naudotis galėjo tik išrinktieji? Apskritai keista, kad per renginius sunku patekti į tualetus, jų turėtų būti daug daugiau ir tikrai be spynų. O tas 50 centų mokestis kavinėse yra juokingas. Jei neturi grynųjų, tai ką tada daryti? Vaikščioti, švelniai tariant, prisidirbus į kelnes?

Karolina

Kas dergia parkuose?

Esu iš tų žmonių, kuriems ir gaila, ir pikta dėl benamių. Gaila, nes žiauriai susiklostė tų žmonių gyvenimas, gaila, kad jie nerado jėgų ir išeities jį susitvarkyti. Tačiau pikta, kai jų laisvė kliudo kitiems gyventi švarioje aplinkoje. Pavyzdžiui, parkuose apstu panaudoto tualetinio popieriaus. Joks žmogus, turintis namus, neis į parką atlikti gamtinių reikalų. Manau, kad parkuose reikia tualetų, tada šios problemos neliks.

Virginija

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų