Pereiti į pagrindinį turinį

Apie antrą kartą degusią lentpjūvę Panevėžyje: tame pastate didelė gaisro apkrova

Kol kas dėl nežinomų priežasčių Panevėžyje užsidegė beveik 20 arų medžio apdirbimo įmonė. Nors ugnis buvo pastebėta prieš 6 val. ryto, lokalizuoti gaisro ugniagesiams nepavyko per visą dieną. Galiausiai gaisras užgesintas šiandien (rugsėjo 17 d.) ryte, 5.34 val. Dūmus juto ne tik aplinkiniai, bet ir toliau gyvenantys panevėžiečiai. Bus ištirti oro ir net paviršinių nuotėkų mėginiai. Svarstoma patikrinti galimą taršą mokyklose ir darželiuose.

Feisbuko grupės „Mentai PNVŽ“ nuotr.

Žemai – smarvė, aukštai – kilometriniai dūmai.

„Paskambinau valdžiai, pasakiau. Sako, gaisras, būkit ant ryšio, paskambinsim, kada į darbą ateit“, – kalbėjo įmonės darbuotojas Edgaras.

Gaisras medžio apdirbimo įmonėje aptiktas prieš 6 val. ryto, kai darbininkai pradarė darbo duris, bet ugnis ir dūmai neleido įeiti.

„Patalpos suskirstytos atitinkamai, bet tame pastate didelė gaisro apkrova. Yra medienos džiovykla ir katilinė, ir sandėliavimas. Dega mediena, yra ąžuolinės produkcijos“, – informavo Panevėžio PGT atstovas Renaldas Nacickas.

Sunku pasakyti net pačių teršalų spektrą.

Dūmai nesiliovė visą dieną. Tai aprimdavo, tai iš naujo sutirštėdavo. Ugniagesiai dirbo sustiprintomis pajėgomis, pasikeisdami, į vidų galėjo eiti tik su kvėpavimo aparatais.

Panevėžiečiai gavo perspėjimus be reikalo iš namų nekišti nosies.

Kokios medžiagos pasklido po Panevėžį nėra aišku, viena žinoma, kad degė 1 tūkst. 800 kvadratų pastatas.

„Sunku pasakyti net pačių teršalų spektrą. Kai gausim duomenis iš aplinkos agentūros, tada galėsim vertinti“, – sakė Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio valdybos vadovas Gintautas Andruškevičius.

Oro tarša mieste matuojama ir pavėjui, ir prieš vėją.

„Čia viduje yra toks užpildas su tam tikra chemine medžiaga. Į tą cheminę medžiagą tas oras susikoncentruoja, o tada ta medžiaga ištiriama laboratorijoje“, – aiškino Aplinkos apsaugos agentūros specialistė Dovilė Lepeškinaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Gyventojai raginami prisiminti kaukes, ne tik užsidaryti langus, atsisakyti kondicionierių, taip pat užsikamšyti duris.

Visuomenės sveikatos centras kalba apie oro taršos patikras mokyklose bei darželiuose.

„Dar bandysim pasiimti paviršinių nuotėkų mėginius. Pirminiais duomenimis, nėra patekusių tų nuotėkų, yra įspėtos Panevėžio gatvės, kad sektų situaciją“, – G. Andruškevičius.

Ši medžio apdirbimo bendrovė dega antrąkart.

Ir šįmet sausį, pasak aplinkosaugininkų, ji buvo tikrinta gavus skundą.

Pažeidimų tuomet nebuvo rasta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų