Pereiti į pagrindinį turinį

Šiaulių rajone ir Šiauliuose sukčiai iš žmonių išviliojo apie 11 tūtks. eurų

2024-07-17 12:39

Šiaulių rajone ir Šiaulių mieste iš žmonių įvairias būdais išviliota apie 11 tūkst. eurų, pranešė policija.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / E. Ovčarenkos/BNS nuotr.

Anot Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK), antradienį iš šiauliečio (gim. 1969 m.) nepažįstami asmenys, prisistatę policijos ir banko darbuotojais, apgaule išviliojo 4700 eurų.

Šiaulių AVPK duomenimis, antradienį, Šiauliuose, Gumbinės gatvėje, gyvenančiai moteriai (gim 1928 m.) fiksuoto ryšio telefonu paskambinęs nepažįstamas vyras prisistatė policijos pareigūnu ir su bendrininku, kuris pas moterį atėjo į namus, apgaule išviliojo 2 300 eurų, kurie buvo paimti neva patikrinti, ar nepadirbti.

Policija pranešė, kad liepos 10 d. Šiaulių rajone, Vijolių kaime, gyvenančiai moteriai (gim. 1978 m.) paskambino rusiškai kalbantis asmuo, kuris pranešė apie tariamą įsilaužimą į moters internetinę „Google“ paskyrą bei bandymą jos vardu paimti kreditą ir apgaule iš jos išviliojo elektroninės bankininkystės duomenis bei įtikino dėl saugumo pervesti banke laikomus pinigus į jų nurodytą banko sąskaitą.

Turtinė žala – 3290 eurų.

Anot Šiaulių AVPK, antradienį, Šiaulių rajone, Micaičių kaime, gyvenanti moteris (gim. 1964 m.) socialiniame tinklapyje „Facebook“ radusi skelbimą apie parduodamus dujų balionus, aktyvavo pardavėjo atsiųstą „Omniva“ nuorodą, suvedė mobiliojo parašo kodą ir pastebėjo, kad iš jos sąskaitos pasisavinta 300 eurų.

Policijos duomenimis, liepos 9 d. Šiauliuose, Jono Basanavičiaus gatvėje, gyvenanti mergina (gim. 2004 m.) socialiniame tinkle „Facebook“ rado skelbimą apie nuomojamą butą ir už jo rezervaciją į nurodytą banko sąskaitą pervedė 660 eurų, tačiau būsto išsinuomoti nepavyko.

Visais šiais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų