Pereiti į pagrindinį turinį

Šiemet pažeidėjai neteko beveik 100 valčių

2013-12-31 10:46 diena.lt inf.
A. Bagdono / BFL nuotr.

Griežtesnė gamtos apsaugos pažeidimų kontrolė ir gamtinių išteklių apsauga, anot Aplinkos ministerijos, duoda gerų rezultatų. Už mėgėjiškos žūklės taisyklių bei kitų teisės aktų, reglamentuojančių mėgėjišką žūklę, žuvų apsaugą, pažeidimus 2013-aisiais konfiskuotos 96 vandens transporto priemonės.

Lyginant su 2012-aisiais, konfiskuotų vandens transporto priemonių skaičius nuo 75 padidėjo iki 96, arba beveik 30 proc. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, vandens transporto priemonė iš pažeidėjo atimama tik tuo atveju, kai yra jo nuosavybė, tad konfiskuotų 2013-aisiais priemonių skaičius galėjo būti dar didesnis.

Aplinkos ministerija jau pateikė Seimui svarstyti reikalingus Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimus, pagal kuriuos būtų konfiskuojamos ir pažeidėjui nuosavybės teise nepriklausančios vandens transporto priemonės ir brakonieriams nepavyktų išsisukti nuo atsakomybės.

Daugiausia vandens transporto priemonių konfiskavo Utenos (33), Klaipėdos (13) ir Alytaus (12) regionų aplinkos apsaugos departamentai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų