Pereiti į pagrindinį turinį

Sukčių išmonei ribų nėra, jų aukų patiklumui – taip pat

2024-08-17 09:10 diena.lt inf.

Šalies policija ir toliau registruoja nukentėjusiųjų nuo įvairaus plauko sukčių pranešimus. Nuo kai kurių iš jų nežinia juoktis ar verkti.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / freepik.com nuotr.

Į Telšių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 56-erių metų mažeikiškis, nurodydamas, kad rugpjūčio 4 dieną socialiniame tinkle „Facebook“ jis rado pranešimą „Apklausa banko klientams, gaukite apdovanojimą už 3 minučių apklausos užpildymą“. Ir užpildęs, kaip reikalauta, šią tariamą banko apklausą, prisijungęs prie savo banko sąskaitos, po kurio laiko joje pasigedo 185 eurų.

Godumas, remiantis Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato suvestinėmis, pražudė ir 69-erių panevėžietį, prisipažinusį, kad, norėdamas užsidirbti pinigų, jis, įtikintas nepažįstamų asmenų investuoti į internetinę investavimo platformą, nuo šių metų kovo iki rugpjūčio iš savo banko sąskaitų pervedė į įvairias bankų sąskaitas, kurių savininkų pavardės – užsienietiškos, ne mažiau kaip 160 tūkst. eurų. Ši suma įvardyta kaip pirminis nuostolis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi 27-erių metų šiaulietis, norėjęs gauti paskolą ir radęs skelbimą socialiniame tinkle „Facebook“ apie jų suteikimą. Jis teigia susisiekęs pagal šį skelbimą su nenustatytu asmeniu, į kurio nurodytą banko sąskaitą pervedė 300 eurų, kaip pirminį įnašą, kad gautų 5 tūkst. eurų paskolą. Tačiau šios negavo. Niekas negrąžino jam ir jo pinigų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų