Pereiti į pagrindinį turinį

Džiazas suvienijo muzikantus iš Lietuvos, Italijos ir Indonezijos

2012-01-16 23:38
Džiazas suvienijo muzikantus iš Lietuvos, Italijos ir Indonezijos
Džiazas suvienijo muzikantus iš Lietuvos, Italijos ir Indonezijos

Ketvirtadienį Memelio džiazo klubas uostamiestyje surengs tarptautinio projekto „Connections: part2“ premjerą.

Joje publika galės sužinoti, ar pelnytai lietuviai vadinami šiaurės italais ir kaip indonezietiški motyvai gali nuspalvinti bene labiausiai internacionalią – džiazo – muziką.

Projekto suvienyti džiazo muzikantai iš Lietuvos, Italijos ir Indonezijos vėliau koncertuos Vilniuje, taip pat Latvijoje bei Estijoje.

Tęsdamas prieš trejus metus inicijuotą tarptautinių projektų tradiciją, šiuosyk uostamiesčio saksofonininkas Kęstutis Sova gros su italų gitaristu Alessandro Florio, indoneziečiu klavišininku Adra Karimu (nuotraukoje) bei savo kolegomis iš kvarteto „I_4 combo” – trombonininku Valdu Surdoku ir būgnininku Viačeslavu Krasnopiorovu.

Džiazo festivalių bei įvairių muzikinių projektų dalyvio, Eduardo Balsio menų gimnazijos, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolvento K.Sovos studijos garsiojoje Princo Klauso konservatorijoje Olandijoje nepraėjo veltui: ten saksofonininkas gavo JAV džiazo legendų Michaelo Moore’o, Dono Bradeno, Marko Grosso vertingų pamokų ir užmezgė kontaktus su gausiais bendraminčiais.

Šie ryšiai nenutrūko ir baigus studijas: „Connections: part2“ yra jau antrasis projektas, kuriame klaipėdietis sumanė suburti buvusius bendrakursius iš skirtingų pasaulio kampelių. Naujosios programos pagrindas – pačių atlikėjų sukurta muzika, kupina autentiškų, jų atstovaujamoms muzikinėms kultūroms būdingų sąskambių, kurių egzotišką žavesį išryškina džiazo muzikos koloritas.

Vienas projekto dalyvių italas gitaristas A.Florio savo kelią į džiazą pradėjo Milano džiazo mokykloje, kur jo mokytojai buvo žymūs Italijos džiazo scenos atstovai Franco Cerri bei Enrico Intra. Baigęs studijas jis kelerius metus grojo F.Cerri gitarų ansamblyje, vėliau pradėjo kurti savo muziką ir burti grupes, su kuriomis koncertavo visoje Italijoje. Studijuodamas Olandijoje jis pradėjo bendradarbiauti su tarptautinės sudėties ansambliais, rengti gastroles ir įrašų sesijas Lietuvoje, Latvijoje, Austrijoje, Rumunijoje, Šveicarijoje, Olandijoje.

A.Karimas gimė ir augo Džakartoje. Nuo šešerių mokęsis klasikinio fortepijono, 18-os jis susidomėjo džiazu ir pasirinko džiazo pakraipos fortepijono studijas. Ilgainiui jis tapo plataus kūrybinio spektro klavišininku, aranžuotoju bei kompozitoriumi, kuriančiu įvairiausią muziką – nuo džiazo iki sunkiojo metalo. Be to, jis groja Hamondo vargonais ir yra bene vienintelis šį instrumentą įvaldęs Indonezijos muzikantas, savo meistriškumą tobulinęs Olandijos konservatorijose.

Projekto „Connections: part2“ premjera Klaipėdoje – sausio 19 d. 19 val. Turgaus g. 1 / Teatro a. 9. Bilietai – po 15 Lt, moksleiviams ir studentams – po 7,5 Lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų