Pereiti į pagrindinį turinį

„The Rolling Stones“ auksinį jubiliejų mini nuotraukų paroda

2012-07-12 18:37
„The Rolling Stones“ auksinį jubiliejų mini nuotraukų paroda
„The Rolling Stones“ auksinį jubiliejų mini nuotraukų paroda / Scanpix nuotr.

„The Rolling Stones“ ketvirtadienį atidaro fotoparodą, skirtą jų pirmojo koncerto 50-osioms metinėms, o gitaristas Keithas Richardsas sakė, kad grupė vėl repetuoja.

Mickas Jaggeris, K.Richardsas ir Brianas Jonesas pirmą kartą pasivadinę „The Rolling Stones“ koncertavo Londono klube „The Marquee Club“, 1962 metų liepos 12-ąją. Vėliau jų grupė visiems laikams pakeitė popmuzikos istoriją.

Britų roko veteranai, kurie visame pasaulyje yra pardavę 200 mln. albumų kopijų, ketvirtadienį turi žengti raudonu kilimu prie Londono meno ir kultūros centro „Somerset House“ ir oficialiai atidaryti jų grupės karjerą atspindinčių nuotraukų parodą.

Joje eksponuojama daugiau kaip 70 fotografijų, kurių kai kurios yra retos arba išvis anksčiau nematytos. Yra nuotraukų ir iš koncertų, ir intymesnių, darytų užkulisiuose.

Jau ne vienus metus netylant gandams, kad grupė savo auksinio jubiliejaus proga išsirengs į gastroles, K.Richardsas sakė, kad jie neseniai pirmą kartą po penkerių metų pertraukos buvo susirinkę „porai repeticijų“.

„Yra dalykų, dėl kurių dirbama, bet nėra nieko, kas būtų taip užbaigta, kad galėčiau pasakyti“, - sakė jis interviu, kurį BBC nufilmavo minimoje parodoje.

„Pagrojame su ta mintimi ir turėjome porą repeticijų. Pastaruoju metu susirinkome draugėn ir tai toks geras jausmas. Manau, kad greitai, manau, tai tikrai vyksta, bet kada, dar negaliu pasakyti“, - kalbėjo jis.

Neblėstantį grupės populiarumą, nors jos nariai jau yra pensininkai virš šešiasdešimties ir septyniasdešimties, rodo ir šios intensyvios spėlionės dėl jubiliejinių koncertų.

Žurnalas „Rolling Stone“, kuris buvo pavadintas pagal tą pačią bliuzo dainą, kaip ir garsioji grupė, praėjusį mėnesį pranešė, kad M.Jaggeris, K.Richardsas ir jų grupės draugai svarsto galimybę šiais metais surengti bent vieną „gyvo garso“ koncertą.

Pagrindinis dainininkas M.Jaggeris neseniai „Twitter“ paneigė, kad grupė surengs koncertą Londono olimpiados, kuri prasideda liepos 27-ąją, proga.

„Olimpiadoje negrojame, bet nekantrauju žiūrėti žaidynes, kaip ir visi kiti!“ - praėjusį mėnesį rašė jis.

Grupė taip pat paneigė neseniai pasirodžiusius pranešimus, kad surengs vieną paskutinį koncertą kitų metų Glastonberio festivalyje, ir savo pareiškime nurodė, kad tos datos jų „planuose nėra“.

Vaikystės draugai M.Jaggeris ir K.Richardsas buvo vos 18-os, kai surengė pirmąjį „The Rolling Stones“ koncertą Oksfordo gatvės 165-uoju numeriu pažymėtame name, o B.Jonesui, kuris 1969-aisiais nuskendo baseine prie savo namų, tuo metu buvo 20.

Kaip šių laikų ženklas atrodo dabar toje vietoje esantis banko „Santander“ skyrius.
„The Rolling Stones“ išleido daugybę hitų, tokių kaip „(I Can't Get No) Satisfaction“, „Jumpin' Jack Flash“ ir „Brown Sugar“, kurie yra populiarūs ir po kelių dešimtmečių.

Grupė išgyveno daugybę sudėties pasikeitimų ir dainų kūrėjų M.Jaggerio ir K.Richardso, kurie sudaro jos branduolį, nesutarimus.

Įtampa vėl buvo kilusi 2010-aisiais, kai pasirodė spalvinga K.Richardso autobiografija „Gyvenimas“ (Life), kurioje kelis kartus užsipuolamas M.Jaggeris, pirmiausia dėl to, kad sutiko būti karalienės Elizabeth II įšventintas į riterius.

K.Richardsas, kuris grupės klestėjimo laikais garsėjo suvartojamų narkotikų ir alkoholio kiekiu, sakė, kad praminė M.Jaggerį „Jo Didenybe“, ir užsiminė, kad jo penis „mažytis“.

Knygoje K.Richardsas rašė: „Kartais galvoju: “Pasiilgstu savo draugo„. Klausiu savęs: “Kur jis išėjo?".

Tačiau nepaisant visų kliūčių, grupė bėgant metams reguliariai koncertuodavo, nors K.Richardsas 2006 metais Fidžyje vos nemirė iškritęs iš kokosinės palmės. Ten grupė gastroliavo su savo naujausiu albumu „A Bigger Bang“.

Rugsėjį taip pat pasirodys naujas dokumentinis filmas apie grupės istoriją nuo to pirmojo koncerto Londone iki šių dienų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų