Pereiti į pagrindinį turinį

Europos komisija nusprendė gelbėti Bendrijos jaunimo orkestrą

2016-06-14 11:35

Atrodo, kad Europos Sąjungos lyderiai nusprendė išgelbėti ES jaunimo orkestrą, tad jis tęs savo veiklą.

EUYO nuotr.

Gegužę paaiškėjo, kad šiam perspektyvių Europos jaunuolių orkestrui nuo rugsėjo nebebus teikiamas finansavimas, tad orkestrui neliko nieko kita, kaip tik paskelbti apie nutraukiamą veiklą. Tačiau paskutinę minutę Europos Komisijos vadovas Jeanas-Claude`as Junckeris paprašė EK narių ir Europos Parlamento surasti ir priimti skubų sprendimą, kad orkestras galėtų gyvuoti. Finansavimas, kaip pabrėžė J.-C. Junckeris, įveikus biurokratines procedūras, orkestrui buvo rastas mažiausiai 2016–2017 m.

Galbūt paskutinės minutės sprendimas ir nebūtų buvęs priimtas, jei ne susivienijusi muzikantų bendruomenė, kuri socialiniuose tinkluose išreiškė palaikymą ES jaunimo orkestrui ir, naudodama žymą #SaveEUYO, ragino ES remti orkestrą. Kita dalis muzikantų surengė pasirodymus Paryžiaus, Berlyno, Zagrebo, Atėnų, Amsterdamo ir kitų miestų gatvėse ar orkestrų salėse  ir, grodami ES himną, tarsi bandė priminti, kad jau ilgai veikiantis ir Europos vertybes propaguojantis orkestras reikalingas visai Bendrijai ir muzikos pasauliui.

ES jaunimo orkestras buvo įkurtas 1976 m. Jame groja ir tobulėja 140 talentingų jaunų muzikantų iš visų 28 ES šalių. Orkestrui vadovavo pasaulinio garso dirigentai, tokie kaip Danielis Barenboimas, Leonardas Bernsteinas ir Simonas Rattle`is.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų