Pereiti į pagrindinį turinį

Į uostamiesčio parodų sales ateina „Kiti“

2011-04-29 02:04
Į uostamiesčio parodų sales ateina „Kiti“
Į uostamiesčio parodų sales ateina „Kiti“

Net dviejose ekspozicinėse erdvėse penktadienį Klaipėdoje įsikurs fotografijų paroda „Kiti“, kurioje bus pristatyti ateinančios fotografų kartos darbai.

Šio projekto kuratoriaus Lietuvos fotomenininkų sąjungos (LFS) Klaipėdos skyriaus pirmininko Dariaus Vaičekausko teigimu, pernai pavykusio projekto „Kiti“ tęsiniu siekiama ir šiemet pristatyti visuomenei, meno kritikams bei žiniasklaidai naujų fotografijos mėgėjų grupę, kurios darbuose pastebima slinktis į kitokį kūrybinį mąstymą ir matymą.

Meno projektu „Kiti“ norima praplėsti tradicijos ribas ir sudaryti sąlygas naujų fotografų integracijai į pripažintų fotomenininkų gretas, pristatant kūrėjus, kurie kryptingai gilinasi į fotografijos meną, turi susiformavusius savitus kūrybos principus, tačiau dėl įvairių aplinkybių retai demonstruoja savo veiklos rezultatus viešai.

Projekto „Kiti“ sumanytojai bando apeiti visas aštrias diskusijas, kurios mėgina griežtai apibrėžti, kas yra fotografija, o kas jau nebe, ir tiesiog suteikia atvirą ir tolerantišką erdvę kūrybos eksponavimui. Nepaisant to, kad naujų autorių mėginimas atnaujinti fotografijos raiškos priemonių instrumentarijų dažnai susilaukia kritikos ar nesupratingumo, projekto metu siekiama atverti erdvę, kurioje nepriimtinos jokios išankstinės nuostatos, pastarąsias paverčiant konstruktyvios diskusijos gairėmis.

Parodos pristatymas – balandžio 29 d. 17 val. LFS Klaipėdos skyriaus Fotografijos galerijoje (Tomo g. 7). Ten ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Aukštoji g. 1) fotoparoda „Kiti“ veiks iki gegužės 29-osios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų