Pereiti į pagrindinį turinį

Plakatai kviečia pažinti Vokietijos jaunimo subkultūras

2011-02-23 00:38
Plakatai kviečia pažinti Vokietijos jaunimo subkultūras
Plakatai kviečia pažinti Vokietijos jaunimo subkultūras

Trečiadienį 16 val. Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje, Vokiškų leidinių skaitykloje, vyks plakatų parodos iš Vokietijos pristatymas.

Parodos „Muzika + X. Popmuzika, nepriklausomas rokas, hiphopas ir techno iš Vokietijos“ pristatyme dalyvaus Goethe’s instituto atstovai, edukacinį užsiėmimą ves grafitininkas Edgaras Klokovas (kūrybinis parašas – ekuone).

2009 m. rugsėjo mėnesį Goethe’s institutas pristatė interaktyvią parodą „Musik+X“. Vilniuje įvyko jos pasaulinė premjera. Per tris savaites parodą aplankė virš 4000 moksleivių, studentų, mokytojų bei menininkų.

2010 m. buvo sukurta plakatų paroda „Muzika + X. Popmuzika, nepriklausomas rokas, hiphopas, techno iš Vokietijos“, kuri atspindėjo interaktyvios parodos elementus, ir kvietė susipažinti su Vokietijos muzikos bei garsų pasauliu.

Tai lyg magiška ekskursija po Vokietijos garsų pasaulį ir jos muzikinį gyvenimą. Parodoje pristatomos šių dienų popžvaigždės, roko maištininkai, repo atlikėjai ir didžėjai (DJ) iš įvairių miestų – nuo Berlyno iki Miuncheno ir nuo Kelno iki Jenos. Kai kurie jų jau sulaukė pasaulinės šlovės. Kiti yra populiarūs regionuose.

Popkultūra – tai ilgesys, svajonė, troškimas būti kažkur kitur. Todėl bandymas įpinti popmuziką į nacionalinį kontekstą jau savaime yra prieštaringas. Vokiečių muzikos kūrėjus dažnai veikia muzikos kryptys, kilusios iš angliškai kalbančių šalių. Šiais laikais popmuziką lengviausia atpažinti iš kalbos. Vokiškai atliekamoms dainoms ir skaitomam repui, kad ir kur jos skambėtų – Hamburge ar Magdeburge, – būdingas užsidegimas ir žodžių žaismas. Antra vertus, Vokietija laikoma net ir pasauliniu bekalbės techno muzikos centru – Berlynas jau tapo Vakarų pasaulio švenčių sostine.

Šiuo atveju popkultūra peržengė muzikos ribas. Nepriklausomo roko (indie) atlikėjai provokuoja visuomenę, o techno lydi Vokietiją suvienijusius įvykius. Hiphopo kalba veikia net kasdienį gyvenimą. Muzikos gerbėjai sueina draugėn ir klausosi žvaigždžių dainose skambančių laimės pažadų. Nes popkultūra nėra vienpusio eismo gatvė.

Parodoje laukiami visi, besidomintys jaunimo subkultūromis bei norintys susipažinti su šiuolaikinėmis jaunimo raiškos formomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų