Pereiti į pagrindinį turinį

Savo išrasta technika fotografuojantis menininkas sukuria skraidančios kameros įspūdį

Asmeninio archyvo nuotr.

Austrijoje gyvenantis britų fotografas Geoffas Tompkinsonas galingu vaizdą priartinančiu objektyvu kuria trumpus filmukus, sukeliančius skraidančios kameros įspūdį. Kaip teigia jis pats, jo sukurtas metodas reikalauja kruopštumo, tačiau rezultatai gali nustebinti.

„Atradau naują būdą, kaip priartinti labai toli esančius objektus. Galiu pritraukti kitoje ežero pusėje esantį lapą, o paskui – vėl sugrįžti atgal. Atrodo, lyg skristum drauge su filmavimo kamera, o iš tiesų tai – kelionė pritraukiant vaizdą“, – pasakoja G. Tompkinsonas.

Prieš imdamasis darbo fotografas tiksliai numato, kur stovės kamera. Fotografuojama iš 14 ar 15 skirtingų vietų, o sujungus vaizdus sukuriamas skraidančios kameros įspūdis. Tūkstančiai iš eilės padarytų fotografijų sukuria judėjimo iliuziją. Sukurti 90 sekundžių trukmės filmuką užtrunka visą mėnesį. 

„Fotografijoje svarbus kiekvienas žingsnis. Reikia dėti visas pastangas, kad kiekvienas etapas būtų tobulai atliktas. Reikia kuo geriau viską suplanuoti, fotografuoti, o vėliau – sumontuoti. Jei nors vienas etapas bus atliktas aplaidžiai, tikėtis gero galutinio rezultato neverta“, – įsitikinęs jis.

Kaip atrodo fotografo sukurtas skraidymo efektas, galite pamatyti LRT KULTŪROS laidos „Euromaxx“ reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų