Pereiti į pagrindinį turinį

Atgyjančios Šv. Kotrynos bažnyčios skulptūros

2009-02-10 09:00

Viename gražiausių sostinės vėlyvojo baroko architektūros paminklų – Šv. Kotrynos bažnyčioje – bus rodoma Gyčio Ivanausko teatro spektaklio "Vyrai baltais sijonais" adaptacija "Atgyjantys kūnai".

Spektaklio kūrėjai jau ne pirmą kartą rodo savo choreografinę kompoziciją minėtos bažnyčios erdvėje. Gausaus dekoro apsuptyje, pasigirdus Michaelo Galasso muzikai, viena po kitos altoriuje stovinčios skulptūros atgyja ir lipa į sceną pasakodamos savo istoriją šokiu.

Su saikingu humoro jausmu ir žiupsneliu ironijos jos kalbės apie meilės paieškas ir jos laukimą; apie susitinkančių ir išsiskiriančių žmonių likimus, apie vienatvę ir liūdesį.

Choreografo ir šokėjo G.Ivanausko spektaklis "Vyrai baltais sijonais" laužo stereotipą, kas yra vyriška, o kas – moteriška. Paradoksaliose, atvirose ar specialiai infantiliose scenelėse myli, konkuruoja, trokšta dėmesio ir šilumos ne vyrai ir ne moterys, o tiesiog žmonės.

Sijonai čia pasirinkti kaip forma: iš samurajo drabužio jie gali virsti koketišku sijonėliu, kurį kilstelėjus žiūrovai išvysta žavią... gauruotą vyrišką koją. Kiek svarbus tas amžinas vyro ir moters žaidimas? Kas atsitinka, kai žaidėjai apsikeičia vaidmenimis? Ar tuomet meilė dingsta, ar atvirkščiai – atsiranda? Gal tikrai sustabarėję lyčių vaidmenys ir yra didžiausias konfliktų, įtampos ir nepasitenkinimo šaltinis?

Skulptūras įkūnys aktoriai šokėjai Edita Užaitė, Brigita Urbietytė, Gytis Ivanauskas, Evaldas Taujanskis ir Naglis Bierancas.


VIETA: Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilniaus g. 30.

LAIKAS: vasario 10 d. 19 val.

KAINA: 30 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų