Pereiti į pagrindinį turinį

Džiazo gurmanams koncertą dovanos G.Auguścik

2012-11-04 10:00
Džiazo gurmanams koncertą dovanos G.Auguścik
Džiazo gurmanams koncertą dovanos G.Auguścik

Net jei nesidomite paranormaliais reiškiniais, išgirsti balsą iš kito pasaulio galite atvykę į džiazo virtuozės dainininkės Grażynaos Auguścik koncertą Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.

JAV, Bostone, vokalo studijas baigusi lenkė G.Auguścik Balso iš kito pasaulio titulą yra pelniusi ne šiaip sau. G.Auguścik šiandienos pasaulio džiazo scenoje yra ne tik daugelio muzikos gurmanų pamėgta dainininkė, bet ir puiki kompozitorė, aranžuotoja ir prodiuserė. Ji išsiskiria visuomet stilingu ir originaliu repertuaru (nuo Fryderyko Chopino iki braziliškos bosanovos), tad dažnai praplečia ne tik ją lydinčių muzikantų galimybių ribas, bet ir pačią „džiazo“ sąvoką. Todėl jos pasirodymai, kad ir kur vyktų, – ar legendiniame „Green Mill“ Čikagos kultūros centre, ar Čikagos džiazo festivalyje, ar Pasaulio muzikos festivalyje, – visuomet intriguojantys, visuomet labai laukiami.

1994 m. G.Auguścik, baigusi prestižinį Berklio koledžą Bostone, įsikūrė Čikagoje, kur pradėjo bendradarbiauti su tokiais džiazo aristokratais, kaip Jimas Hallas, broliai Michaelis ir Randy Breckeriai, Bobby Enriquezas, Johnas Medeskis ir kt. Na, o Vilniuje atlikėją lydės, pasak jos pačios, svajonių komanda: Robas Clearfieldas (fortepijonas), Mattas Ulery (kontrabosas), Jonas Deitemyeris (perkusija), Johnas Kregoras (gitara). Šie muzikantai dainininkei nenusileidžia meistriškumu, kūrybiškumu, tad visi kartu vienoje scenoje jie – tiesiog pribloškiantys. Ko gero, dėl šios priežasties po koncertų net didžiausių muzikos kritikų strėlės atšimpa ir vietoj jų pasipila štai tokie įvertinimai: „džiazo dainininkė iš kito pasaulio, kurios kreminis balsas subtiliai plūduriuoja virš ritmiškai neramių muzikos instrumentų“ (H.Reichas, leidinys „Chicago Tribune“).

Lapkričio 5-ąją Šv. Kotrynos bažnyčią užlies britų atlikėjo ir dainų autoriaus Nicko Drake’o (1948–1974 m.) kūriniai. Nors Nickas mirė vos 26-erių, bet spėjo išleisti net tris albumus: „Five Leaves Left“ (1969 m.), „Bryter Layter“ (1970 m.) ir „Pink Moon“ (1972 m.). Paskutiniais gyvenimo metais jis sunkiai sirgo depresija, buvo užsidaręs, nekoncertavo viešai, nedalijo interviu, gal todėl šiuos įrašus žmonės vangiai pirko. Tačiau N.Drake’o kūryba buvo žinoma bei paveikė ne vieną pripažintą muzikantą. Daugiau kūrėju pradėta domėtis, kai 1998 m. apie jį pasirodė dokumentinis filmas „Nepažįstamasis tarp mūsų“. O kai automobilių pramonės gigantas „Volkswagen“ savo automobilių reklamoje panaudojo N.Drake’o dainą „Pink Moon“, per mėnesį jo įrašų parduota daugiau nei per 30 metų!

G.Auguścik užburiantis balsas ir N.Drake’o šedevrai – Vilniuje jau ateinantį pirmadienį.


KUR? Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilniaus g. 30.

KADA? Lapkričio 5 d. 19 val.

KIEK? 27–62 litai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų