Pereiti į pagrindinį turinį

Bosų bosė - su dviem pavaldinėm

2007-10-27 09:00

Bosų bosė - su dviem pavaldinėm

Visapusiškai geriausia viršininke išrinkta fotomenininkė vyro nelaiko po padu

Penktąkart Klaipėdoje vykę geriausio metų boso rinkimai pasibaigė staigmena – šiemet bosų boso titulas atiteko ne šimtus pavaldinių po padu laikančiam viršininkui, bet žavingai vos dviejų asistenčių darbdavei, žinomai fotomenininkei Skaistei Zabielaitei.

Palaikymas – SMS žinute

Kasmet po uostamiesčio laisvalaikio centro „Nesė Pramogų bankas“ stogu šurmuliuojantys „paties pačiausio“ boso rinkimai ir šiemet sulaukė nemenko viršininkų, direktorių, kompanijų prezidentų ir kitokių vadovų dėmesio.

Po trijų šmaikščių rungčių, kurios neturėjo nieko bendra su vadovavimo patirtimi, – svajonių sekretorės piešimo, šūkio „Bosas privalo mokėti linksmintis“ spausdinimo senovine mašinėle bei įmantriausio kokteilio maišymo - nugalėjo trisdešimtmetė S.Zabielaitė.

„Šokoladui“ laimėtoja prisipažino, kad dviem savo pavaldinėms stengiasi būti gera viršininkė. Esą bosų boso rinkimų vakaras tapo vienu iš nedaugelio, kai S.Zabielaitė vakarojo be savo asistenčių.

„Tapome bičiulėmis. Kai parašiau joms trumpąją žinutę, kad nugalėjau, merginos parašė, kad kitaip negalėjo ir būti“, - džiaugėsi bosė.

Savo boso prisiminti nenori

S.Zabielaitė įsitikinusi, kad tobulas bosas nėra tas, kuris yra vien geras ar vien griežtas.

„Jis turi būti išmintingas, privalo sugebėti savo vidumi užburti, uždegti žmones, kuriems jis vadovauja. Geram vadovui būtina charizma, diplomatiškumas, ramybė. Ir nesvarbu, ar žmogus vadovauja vienam, dviem ar tūkstančiui pavaldinių“, - teigė šių metų rinkimų nugalėtoja.

S.Zabielaitė turi nemažai vadovės patirties – kelerius metus ji vadovavo savo pačios įkurtai grožio mokyklai, kurioje vienu metu mokėsi per šimtą merginų.

„Kai reikėjo išeiti motinystės atostogų ir rasti naują vadovę, merginos liūdėjo“, - sakė dviejų vaikų mama.

Tačiau fotomenininkei teko būti ir pavaldine - pusę metų ji dirbo biuro administratore.

„Prisiminimai prasti. Mano bosas buvo toks, koks geras bosas būti neturėtų“, - neslepia S.Zabielaitė.

Paklausta, kas vadovauja jos šeimoje – ji ar vyras, nugalėtoja aiškino, kad ji esanti tik kaklas, kuris teisingai sukioja galvą.

„Tai taip moteriška, - kvatojo S.Zabielaitė. - Nesu šeimos galva, nors vyras mane dažnai pavadina „viršininke“. Bosu leidžiu būti vyrui, bet nė vienas jo sprendimas neapsieina be mano cenzūros.“

Įsteigė gildiją

Šiemet bosų boso rinkimuose buvo ir daugiau staigmenų – „Nesė Pramogų banko“ įkūrėjo, įmonių grupės „Nesė group“ valdybos pirmininko Kazio Pauliko iniciatyva buvo įkurta Bosų gildija.

Nuo šiol kiekvieno mėnesio paskutinį ketvirtadienį klaipėdiečiai vadovai galės susitikti šiame laisvalaikio centre ir nusirišę kaklaraiščius smagiai pabendrauti neformalioje aplinkoje.

„Ką veiksime? Pirmiausia kalbėsimės, nes vadovus sieja daug bendrų džiaugsmų ir rūpesčių. Kartais tik kitas vadovas supranta, koks sunkus mūsų darbas“, - šypsojosi K.Paulikas.

Jis mano, kad boso dienos Klaipėdai tikrai reikia. Esą kiti specialistai turi profesines šventes, tad kuo prastesni vadovai?

„Vadovai taip pat daug duoda tautai, juk ir valstybės biudžetas ne be jų pagalbos surenkamas“, - samprotavo bosų šventės iniciatorius.

Neatsilieka ir sekretorės

„Bosadienis“ buvo pradėtas minėti dar 1958-aisiais JAV. Tą dieną savo viršininko, kuris taip pat buvo ir jos tėvas, garbei sugalvojo sekretorė Patricia Bays Horoski. Mergina iš Ilinojaus valstijos pasiūlė boso dieną švęsti spalio 16-ąją – per savo tėvo ir boso gimtadienį.

„Nesė Pramogų bankas“ neliko abejingas P.Bays Horoski sumanymui, todėl kasmet boso dienos išvakarėse švenčiama ir sekretorių diena.

Šiemet visos sekretorės, referentės ir asistentės šėlo smagiame renginyje „Valdžia sekretorėms!“, kuris taip pat neapsiėjo be rungtynių. Merginos turėjo varžytis erotiškiausios, paslaugiausios ir valdingiausios sekretorės rinkimuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų