Pereiti į pagrindinį turinį

Botulino injekcija I. Swan sukėlė veido paralyžių: specialistė dirbo nelegaliai

2024-10-11 14:05 diena.lt inf.

Po botulino injekcijos – paralyžius. Skamba šokiruojančiai, tačiau medikai įspėja, kad šiuo metu kvalifikacijos neturintys specialistai, ypatingai skatinantys pasigražinti socialiniuose tinkluose, gali sukelti ne tik daug žalos, bet ir sukelti pavojų sveikatai. Apie tai su socialinių tinklų žvaigžde Ieva Swan, kuri asmeniškai tą patyrė ir jau tris mėnesius jaučia injekcijos padarinius, plačiau kalbėjosi LNK žurnalistė Elena Varnauskaitė.

LNK stop kadrai, Freepik.com nuotr.

– Kaip viskas nutiko?

– Tai buvo impulsyvus sprendimas, nelabai apgalvotas. Kai aš pasidalijau to padariniais socialiniuose tinkluose, sulaukiau daug dėmesio iš žmonių, jie sakė: „Ieva, taigi visi apie tai žino“. Nebuvau tam pasiruošus, nepasidomėjau, tai aš nelabai žinojau tų šalutinių padarinių.

– Kur susileidote injekcijas? 

– Kaip čia įvardinti, tokioje klinikoje, kur gydytoja neturėjo tam licencijos. Tai skatinu būtinai patikrinti, ar tas specialistas, pas kurį eisite, turi tam licenciją. Tą galima padaryti ir internetu. Yra labai daug gydytojų, kurie turi medicininį išsilavinimą, bet neturi tam licencijos. Tai jie tą daro nelegaliai. Mano pasirinkta kosmetologė neturėjo nei medicininio išsilavinimo, nei tuo labiau tų visų sertifikatų, kad ji gali daryti procedūras. Man reikėjo daugiau paanalizuoti, panagrinėti.

Yra labai daug gydytojų, kurie turi medicininį išsilavinimą, bet neturi tam licencijos.

– Botuliną susileidote į smakrą? Kokius padarinius pajautėte?

– Taip. Dabar jau praėjo beveik trys mėnesiai, o aš vis dar negaliu normaliai šypsotis. Dabar jau galiu šnekėti, daugiau mimikuoti. Bet pačioje pradžioje, po maždaug trijų dienų, mano veidas persikreipė, persikreipė lūpos, skruostas nustojo judėti. Mano atveju, mergina suleido injekciją ne ten, kur turėjo suleisti. Ji pataikė į nervą. To padarinys, kad aš negaliu normaliai judinti smakro iki šiol.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Jūsų tiesioginis darbas – reklamos. Ar įmanoma paskaičiuoti, kiek patirta nuostolių dėl šios problemos?

– 1,5 mėnesio negalėjau daryti savo darbų, tai patyriau maždaug 10 tūkst. žalą. Kai kuriuos darbus pavyko perkelti į kitus mėnesius, bet kai kurių – ne. 

– Siūlymų pasigražinti socialiniuose tinkluose tiek daug. Ar moterys gali taip lengvai, tarsi, žaisti tuo? Pavyzdžiui, užsimanau kažko gražaus – susileisiu injekciją, ar moterys neperžengia ribos?

– Manau, kad riba peržengta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų