Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs milijonierius dirba taksistu

2013-06-03 21:00
Buvęs milijonierius dirba    taksistu
Buvęs milijonierius dirba taksistu / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Mėnesinis atlyginimas – 130 tūkst. litų, vakarienė už pustrečio tūkstančio – praeitis. Beveik pusę milijono kainavęs BMW, padovanotas sūnui, dabar tarnauja kaip taksi automobilis, su kuriuo užsidirba duonai buvęs milijonierius Sigitas Survila.

Turtų nepaveldėjo

„Mano gyvenimas, jei viską papasakočiau, – kaip knyga, – sėdėdama prie Neries Kauno senamiestyje ir žvelgdamas į smėlio kalvas bei duobes liūdnokai šyptelėjo birželio pabaigoje 49-erių gimtadienį minėsiantis S.Survila. – Auksinis laikas, kai turėjau daug pinigų, laimės neatnešė. Jei būtų galimybė, norėčiau sugrąžinti ne tuos laikus.“

Sėdime 2000 m. septintos serijos „BMW E38“, kurį prieš šešerius metus už 11 tūkst. eurų Sigitas nupirko sūnui Vitalijui.

Likimo ironija: D.Britanijoje su žmona gyvenanti S.Survilos atžala jį dovanojo tėvui, kai šis iš turtuolio tapo paprastu žmogumi ir įsidarbino taksistu.

„Negimiau milijonieriumi, turtų nepaveldėjau. Mano tėvai visą gyvenimą dirbo radijo gamykloje, aš – krautuvo vairuotoju štampavimo ceche, po to 11 metų – “Bituke", – pasakoja S.Survila, uždirbdavęs nuo 300 iki 650 rublių per mėnesį.

Dar aštuoniolikmetis Sigitas susituokė su keturiais metais vyresne mylimąja, susilaukė dabar 30-metės dukters Sigitos, po dvejų metų – sūnaus Vitalijaus.

„Laikas iki tragedijos buvo nuostabiausias mano gyvenime, – lėtai renka žodžius vyras. – Neturėjome turtų, bet buvome sveiki, džiaugėmės gyvenimu. Kol 1993 m. įvyko nelaimė.“

Tragedija ir pažintis

Tą lemtingą dieną S.Survila su žmona išvyko į motociklų kroso varžybas Kėdainiuose, kuriose dalyvaudavo jo draugai.

Po pirmos varžybų dienos nuėjusi maudytis ir greičiausiai nuslydusi nuo stataus skardžio, jo žmona paskendo.

Su draugais ilgai ieškojęs skenduolės kūno Sigitas kreipėsi pagalbos net į ekstrasensus. Kūną žvejai rado po mėnesio už 300 m nuo įvykio vietos.

„Tragediją išgyvenau beprotiškai, nes labai mylėjome vienas kitą ir žmonos niekas neatstos. Likau su dviem vaikais – tuomet Sigitai buvo 10, Vitalijui – 8 metai“, – nepamiršta išgyvenimų S.Survila.

Jis neslepia, kad žmonos kūno paieškos virto draugyste su garsia ekstrasense Rima. Ji padėjo išgyventi skausmą. Daugiau nei po metų Sigitas su Rima susituokė.

„Daug važinėjome po Lietuvą, nes ją žmonės kviesdavosi į įvairius miestus, – itin mėgstantis vairuoti R.Survila pasakoja tapęs antros savo žmonos vairuotoju. – Įkūriau įmonę, tačiau su ja į mano gyvenimą atkeliavo ne tik dideli pinigai, prabanga, bet ir alkoholis, daug tuščių žmonių.“

Kas vakarą – po kelis butelius

Rūkyti Sigitas metė būdamas 40-ies. Sprendimą priėmė remdamasis tėvo patirtimi. Jis rūkė itin daug, jam buvo trūkęs plautis. Vėliau, po operacijos, valė krosnį, prisikvėpavo suodžių ir mirė.

„Antroji žmona mėgo išgerti. Neretai kiekvieną vakarą ir aš būdavau priverstas kartu išgerti butelį brendžio, porą butelių “Martini„. To buvo maža ir eidavau į parduotuvę dar parnešti, – atvirauja kaunietis. – Kartais simuliuodavau ar stengdavausi greit prisigerti ir eiti miegoti, nes ryte turėjau vairuoti. O ji, nors ir buvo populiari ekstraseansė, neretai žmones priimdavo neblaivi.“

Nepaisant to prasidėjo finansiškai auksiniai laikai. Be įmonės, atsirado ir kitų verslų, nors bene didžiausius pinigus uždirbdavo žmona.

Sigitas atviras: per mėnesį uždirbdavo bent 130 tūkst. litų. Nepaisant, kad žmonos įnoris – grožio salonas Klaipėdoje turėjo nuostolių.

Ką milijonieriumi tapęs S.Survila galėjo sau leisti? Nesipuikuodamas ir tuo nesididžiuodamas Sigitas pripažįsta: labai daug.

Maudėsi prabangoje

Vasaros savaitgaliai penkių žvaigždučių viešbučio „Palanga“ apartamentuose, kur para kainuodavo apie 1 300 litų, vakarienei – omarų, langustų, austrių patiekalai už 2 500 litų tapo įprastiniai.

Sigitas gėrė apie 600–700 litų kainuojantį šampaną „Dom Perignon“, apie 800 litų kainuojantį viskį „J.Walker Blue Label“, galėjo rengtis ir puoštis „Versace“, „Roccobarocco“, „Dolce&Gabbana“, „Gucci“, „Prada“ ir kitais vardiniais drabužiais, avalyne, aksesuarais.

„Žmonai tai buvo prestižo reikalas, nors nebuvau vardinių drabužių gerbėjas. Vis dėlto pinigų beveik neskaičiavome“, – neslepia vyras, kuris kadaise nepagailėjo 14 tūkst. litų apyrankei su 200 g aukso ir deimantais.

Daug keliavęs su žmona, S.Survila išsinuomodavo kemperį „Hymer“ ir su sūnumi Vitalijumi ir jo drauge važiuodavo ilsėtis į Italiją, Vokietiją.

Gyvenę prabangiai apstatytame dviejų kambarių bute Kalniečių mikrorajone, netrukus sutuoktiniai pirko seną apie 200 kv. m namą Vytenio gatvėje. Po restauracijos, kai vien kapitalinis remontas kainavo daugiai kaip 1 mln. litų, jį išplėtė iki 530 kv. m ploto. Miegamasis buvo 80 kv. m ploto.

Naujas juodo perlamutro spalvos „BMW 750 L“ buvo sukomplektuotas (kainavo beveik pusė milijono eurų) pagal Sigito užsakymą. Automobilis į Lietuvą buvo atvežtas penktadienį.

„Šeštadienį atvažiavę meistrai iš Vilniaus integravo palydovinę “Sherlock„ signalizaciją ir jau kitą dieną mano automobilis su vardiniais numeriais “ISIRI 7„ (pagal S.Survilos įmonę “Isiris„ – red. past.) buvo kelte į Vokietiją. Iš ten aš su žmona, dviem artimais draugais važiavome kelioms savaitėms į Italiją“, – ironiškai kalba Sigitas.

Draugai liko tie patys

Sako, pinigai gadina žmones arba atskleidžia tikrąjį jų veidą. Sigitas tam nepritaria.

„Dievas davė išbandymą pinigais, kurio neišlaikiau. Nemokėjau jais pasinaudoti arba kai kas neleido. Bet mano geriausi draugai visą laiką buvo tie patys – garažų šaltkalviai, automobilių meistrai, sportininkai. Jie sakė, kad ir aš likau toks pat, – tikina S.Survila. – Net ir turėdamas daug pinigų, aplankydavau juos. Atvažiuodavau ir su prabangiuoju BMW, pasisodindavau darbo drabužiais vilkinčius garažo meistrus ir lėkdavome pasivažinėti. Niekada neskirsčiau žmonių pagal darbus.“

Tiesa, praturtėjęs S.Survila turėjo ir naujų, žmonos, draugų, su kuriais savaitgaliais linksmindavosi.

„Atrodo, dėk ranką prie širdies, kokie nuostabūs žmonės, – juokiasi Sigitas. – Tačiau, dingus pinigams, jie išgaravo kaip dūmai. Daug jų pasinaudojo mano širdimi, ne vienas yra pasiskolinęs ir skolų negrąžino.“

Mąstė apie savižudybę

S.Survila vis dažniau atsisakydavo puotauti su žmona. Jai tai nepatiko. Sulaukė atsako: „Išeinu pas kitą.“

2009-ųjų rudenį jis su žmona išsiskyrė po beveik 15 bendro gyvenimo metų. Dabar itin saikingai alkoholį vartojančiam vyrui kai kurie pažįstami priekaištavo, kodėl juodai dienai jis neatsidėdavo nors po tūkstantį litų kas mėnesį.

„Nesu toks. Gyvenau su žmona ir elgiausi sąžiningai. Be to, juk ji daugiau uždirbo, o slėpti nuo artimo žmogaus – žema. Tai sakau iškelta galva“, – žvelgia į akis taksistas.

Tiesa, paskolos buvo padalytos į dvi dalis. Maža to, labai greitai įvyko tragedija: buvusi žmona Rima žuvo ir jos skolos perėjo S.Survilai.

„Buvo beprotiškai sunku. Pirmas pusmetis buvo tragedija. Mąsčiau ir apie savižudybę, – tramdydamas emocijas po ilgos pauzės prisipažino buvęs milijonierius. – Man labai padėjo moteris, kurios dėka neužsinėriau kilpos ant kaklo.“

Gyvena vienas

Dabar Sigitas vienas gyvena tame pačiame dviejų kambarių 50 kv. m ploto bute Kalniečių mikrorajone.

Tiesa, butas priklauso ne jam. Moka mokesčius ir bet kokią dieną gali sulaukti oficialaus rašto išsikelti.

Jo sūnus ir dukra gyvena D.Britanijoje ir į Lietuvą nesirengia grįžti.

„Mūsų santykiai puikūs, jie siūlė atvykti, bet aš nenoriu gyventi ant jų kupros, geriau gyvensiu ir dirbsiu čia“, – nusprendė S.Survila.

Jam ir dabar skauda širdį, kad, surengus įspūdingas dukters vestuves, prie sūnaus sutuoktuvių šventės finansiškai prisidėti negalėjo. Negana to, keleivius vežioja sūnaus dovanotu automobiliu ir džiaugiasi, kad jis važiuoja, gali įsipilti degalų, yra sveikas. Meilės ir laimės iliuzijų jis jau neturi.

„Mylimas žmogus būtų nuostabu, bet daugeliui moterų šiais laikais rūpi tik pinigai ir jos labai greitai suklumpa išvydusios prabangą“, – įsitikinęs vyras.

Turtai laimės neatnešė

Buvusiam milijonieriui atrodo, kad jis viską išgyveno: gyveno kukliai ir sunkiai, patyrė finansinį pakilimą, o dabar ramiai egzistuoja ir laukia senatvės. Tiesa, perka loterijos bilietus ir viliasi laimėti.

„Jei galėčiau laiką pasukti atgal, norėčiau sugrąžinti laikus prieš netenkant savo pirmos žmonos, – sunkiai renka žodžius Sigitas. – Ir su ja nugyventi visą gyvenimą. Pasitikėjome vienas kitu, mylėjome vienas kitą, buvome sveiki, sulaukėme vaikų, turėjome gerų draugų, gyvenome kukliai, bet laimingai. Turtai laimės neatnešė.“

Vyras neslepia, kad jį slegia juodos mintys. Pesimistu Sigitą pavertė ne tik jį nuvylusios moterys, bet ir milžiniškos skolos. Jos senka labai pamažu.

Per kiek laiko skolas atiduos, jei staiga vėl nepraturtės?

Buvęs milijonierius, dabar taksistas S.Survila nusijuokė: „Oi, tiek žmonės negyvena!“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų