Pereiti į pagrindinį turinį

G.Vaičekauskienė: "Aš moku būti visokia!"

2009-04-04 09:00
G.Vaičekauskienė: "Aš moku būti visokia!"
G.Vaičekauskienė: "Aš moku būti visokia!" / Vytauto Liaudanskio nuotr. Pokyčiai: jaukintis populiariausios "Balticum TV" laidos studiją G.Vaičekauskienei teks po šešerių metų pertraukos.

Televizijos "Balticum TV" žinių žiūrovai ateinančią savaitę galės stebėti savotišką debiutą – po gerokos pertraukos laidos vedėjos kėdę išbandys Giedrė Vaičekauskienė.

Nuo pirmadienio motinystės atostogų išeinančią kolegę Silviją Mockuvienę pakeisianti žurnalistė prisipažino, jog sulaukusi tokio pasiūlymo kurį laiką negalėjo apsispręsti – esą ar verta bristi į tą pačią upę.

"Juk paskutinį kartą žinias skaičiau prieš šešerius metus! Kita vertus, pamaniau, o kas gi gali tai padaryti geriau už mane?" – šmaikštavo "Balticum TV" senbuvė bei pirmoji žinių laidos vedėja.

Giedrė prisipažino, jog turbūt galiausiai nugalėjo kūrybinio darbo pokyčių ir adrenalino alkis.

"Ekrano tikrai pasiilgstu. Tie, kurie jame nuolatos šmėžuoja, tegu nesimaivo, kad jo nenori, nes tai yra savotiškas narkotikas, – juokėsi pašnekovė. – Vėl norisi to adrenalino, pirmajam pranešti žmogui vienokią ar kitokią žinią. Dabar jau turiu gerokai daugiau patirties, ir kaip sukurti tą naujieną siužetui, ir kaip ją pristatyti. Jaučiu didelį profesinį malonumą, kaip tai geriau padaryti. Ir norėčiau, kad už tai vertintų."

Giedrė neneigė, jog priešstartinį jaudulį stiprina ir moteriškos baimės.

"Televizijai labai svarbu vaizdas, be abejo, ir tai, kaip atrodo žmogus, kuris perduoda informaciją. Tad neretai žiūrovai negirdi, ką tu sakai, o žiūri, kaip tu atrodai", – šypsojosi "Balticum TV" žinių vedėja.

Tačiau, Giedrės pastebėjimu, pastaraisiais metais šalies televizijose jaunystės kultas nebėra toks ryškus. "Žinoma, aš ir pati labai brandžia savęs dar nelaikau", – kvatojo pašnekovė.

Moteris spėjo, jog ne vienas žiūrovas ją labiau prisimena kaip pramoginių laidų veidą, mat darbą informacinėje laidoje Giedrei nuolatos tekdavo derinti su lengvesnio žanro televizijos projektais.

Vienos mieliausių žurnalistės rengtų ir vestų laidų – "Ieškokime geriausio" ir "Aš – moteris!"

"Dabar kiek baiminuosi to pastarųjų metų įvaizdžio, jis mane persekioja dar nuo sveikinimų koncerto laikų. Tačiau tai buvo puikūs projektai, jaučiau, kad galiu išnaudoti savo režisūrinius sugebėjimus ar pasitelkti vaidybines situacijas. Tačiau manau, kad sugebu būti visokia. Žinių vedėja – tai irgi savotiškas vaidmuo", – įsitikinusi G.Vaičekauskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų