Pereiti į pagrindinį turinį

I. Puzaraitės-Čepononienės sūnus – jau pirmokas: mokyklą minime tik geru žodžiu

2024-09-02 13:21

Dainininkė Irūna Puzaraitė-Čepononienė šį rugsėjį pasitinka su naujais išgyvenimais. Jos ir vyro Roko Čepononio vyrsenysis sūnus Toras – jau pirmokas. Išgyvenimais, viltimis ir tai, kaip kovoja su aplinkos replikomis apie mokyklą, I. Puzaraitė-Čepononienė pasidalijo su LNK laidos „Labas vakaras, Lietuva“ žurnaliste Elena Varnauskaite.

E. Ovčarenko / BNS, I. Pūzaraitės-Čepononienės nuotr.

I. Puzaraitė-Čepononienė – dviejų vaikų mama. Be sūnaus Toro jiedu su vyru taip pat augina dukrelę Gloriją. Anot mamos, pirmas rugsėjis mokyklos suole kiek nustebino – moteris galvojo, kad bus sunkiau.

„Pradedant lankyti darželį ir su darželiu išsiskiriant, tėvams tai buvo jautresnis momentas. Bet supranti, kad tavo vaikas atitenka į geras rankas“, – sakė mama.

Dainininkė džiaugėsi, kad sūnus galės pats tvirčiau atsistoti ant kojų ir patirti pasaulį.

„Jis pradės gyvenime mokytis savarankiškumo, daug gerų dalykų, ir susipažins su pasauliu dar plačiau. Čia reikia tik pasidžiaugti“, – šypsojosi mama.

Anot moters, jaudulys kyla ne tiek dėl naujų potyrių, bet dėl to, kaip juos išgyvens jautrus berniukas.

Čia reikia tik pasidžiaugti.

„Aš išgyvenu dėl to, kiek mano vaikas dėl to išgyvena – pirma klasė, nauji draugai, nauji mokytojai, nauja aplinka. Daug naujovių. Nežinau, kaip seksis, bet manau, pradžia nebus labai lengva“, – sakė ji.

Mama sako, kad pirmagimis Toras – jautri siela, tad pokyčiai gali įnešti sumaišties.

„Mano pirmagimis sūnus yra šiek tiek jautresnis, tad nauja aplinka gali jį subalamutinti iš pradžių. Bet manau, kad bus gerai“, – kalbėjo I. Puzaraitė-Čepononienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Ji atskleidė, kad kartais girdi replikų, neva, mokykla yra lažas ir vargas. Nuo tokių kalbų mama sūnų saugo.

„Mokyklą minime tik geru žodžiu, kad vaiką nuteiktume. Nors iš šalies visokių replikų būna: „o, sveikas atvykęs į dvylikos metų liūną, čia tavęs laukia tas ir tas“. Mes nukalbiname, kad viskas bus tikrai gerai“, – atskleidė I. Puzaraitė-Čepononienė.

Dainininkė sakė, kad namų darbų ruošos visai nebijo – sūnus yra atsakingas, tad su pasiruošimu pamokoms sunkumų kilti neturėtų.

„Didžiausia baimė yra pirminė adaptacija. Bet tikiuosi, kad viskas bus lengva ir paprasta“, – vylėsi pirmoko mama.

Taip pat žiūrėkite: Skaudi pamoka išmokiusi Irūną pasakyti „ne“:

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų