Pereiti į pagrindinį turinį

Klipo apie laikrodžio gegutę kūrėjai: neleiskime rutinai mūsų nužudyti

2016-05-18 13:27 diena.lt inf.

Paskutines porą dienų internete plinta įspūdingas lietuvių kurtas animacinis 3D vaizdo klipas akį patraukiančiu pavadinimu „Kukushka“.

Jo kūrėjai – lietuvių audiovizualinis duetas „Roe Deers“, o klipas skirtas to paties pavadinimo debiutiniam singlui, kurį praėjusią savaitę išleido britų įrašų kompanija „Magic Feet Recordings“.

Animaciniame klipe žiūrovas patenka į senovinio laikrodžio su gegute vidų, tačiau ten gyvenimas pasirodo visiškai kitoks, nei būtų galima tikėtis. Duetas „Roe Deers“ – tai muzikos kūrėjas ir St. Stereo pseudonimu žinomas Liudas Lazauskas bei vizualizacijų meistras Oskaras Gudas, o šį klipą jie kūrė kartu su vizualiųjų menų studija „Miracles“.

„Mūsų „Kukushka“ – tikrai toli nuo tradicinio animacijos supratimo“, - kalba O. Gudas. „Pačiame klipe gausu simbolių, kuriuos paliekame atrasti jį žiūrintiems. Nors „Kukushka“ turi savitą sarkastišką žvilgsnį į gyvenimą, į mūsų rutinos absurdiškumą, mes tikrai neatimame iš žiūrovų galimybės interpretuoti“, - pasakojo vienas iš klipo sumanytojų.

Žiūrint klipą nustebina ir netikėtas jo siužetas. Autoriai teigia, kad tai – dar viena jų siunčiame žinutė. „Negalime leisti, kad rutina mus nužudytų. Tai atsiskleidžia visoje mūsų kūryboje: ji nėra paremta tamsa ar monotonija, atvirkščiai – mums patinka netikėtumai, įvairūs nukrypimai, spalvos, ryškumas, nestandartiniai sprendimai“, - kalbėjo L. Lazauskas.

Išleidę debiutinę plokštelę, „Roe Deers“ artimiausiais mėnesiais laukia pasirodant dar dviejų. Toliau bus kuriami ir video klipai, kurių dalis bus filmuojama, dalis – animuojama. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų