Linksmas kulinarinis projektas „Siurprizas lėkštėje“ pristato karštą, spalvingą, ir pasaulyje bene labiausiai mėgiamą – Italijos virtuvę. Čia, mažame jaukiame itališkame restoranėlyje sukosi puikiai žinomas daininkas Deividas Norvilas, dažniau vadinamas tiesiog – Deiviu.
Pasak D. Norvilo, būtent šios šalies virtuvė yra jo mėgstamiausia. Juk Italija garsi įvairių rūšių makaronais, puikiomis picomis, alyvuogių aliejumi, Balzamico actu, visame pasaulyje išgarsėjusiomis capuccino ir espresso kavomis, pasakiško skonio ledais, burnoje tirpstančiu desertu Tiramisu ir kitų patiekalų įvairove. O ką jau kalbėti apie itin išvystytą vynų kultūrą.
Dar vienas iš ypatingiausių Italiją garsinančių produktų – tai Parmesano sūris apie kurį, net pats Mikelandželas rašė: „Ko būtų verta Romos virtuvė be Parmesano sūrio. Kvapnus, tarkuotas, supjaustytas smulkiais gabalėliais, jis tiesiog neatskiriama itališkų patiekalų dalis. Jis sujungia visus patiekalo komponentus ir suteikia jiems savitą skonį.“
Iš arčiau Italijos virtuvę pažinti norėjęs Deivis kartu su šefu Tadu, pademonstravo kaip pasigaminti nuostabaus skonio naminius itališkus makaronus tagliatelle su veršienos kukulaičiais polpettine ir gardžiu pomidorų padažu. Tokia patirtimi Deivis labai džiaugėsi, nes italų virtuvė ir ypač makaronai su įvairiais padažais yra tai, kam jis negali atsispirti. „Mane žavi makaronų patiekalų paprastumas, kartais visai neturi laiko, greitai išsiverdi makaronų, užsipili padažo ir gaunasi nuostabus patiekalas“,– Italiją garsinančiu patiekalu žavėjosi atlikėjas.
Naujausi komentarai