Pereiti į pagrindinį turinį

Merienė pakrištijo laivą (foto)

2013-06-29 21:33
Merienė pakrištijo laivą (foto)
Merienė pakrištijo laivą (foto)

Birželio 30-osios sekmadienį nauju laiku – 17.15 val. jau vienuoliktąjį kartą šiame sezone prie televizijos ekranų žiūrovus vėl pakvies stebinanti ir informatyvi laida „Lietuva – jūrinė valstybė“.

Laidos kapitonas Henrikas bei jo partnerė Giedrė taps didžiulės uostamiesčio šventės liudininkais ir žiūrovams išduos net keletą paslapčių: iškilmingai bus pažymima vienerius metus trukusių uosto gilinimo darbų pabaiga, taip pat Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pakrikštys jau devintąjį savo kūdikį – gylių matavimo laivą „Lotas“, kurio krikštamote taps Klaipėdos miesto mero žmona Inga Grubliauskienė.

Taip pat laidoje gidas Igoris Ošnač Giedrei papasakos molo atsiradimo istoriją ir jo paskirtį, juk, ko gero, ne kiekvienas žiūrovas žino, kad molas yra statinys, uosto akvatoriją apsaugantis nuo bangavimo, ledonešio, užnešimo sąnašomis. Vienu galu (šaknimi) jis remiasi į krantą, antruoju (galva) išsikiša iki gylio, atitinkančio uostą lankančių laivų grimzlę.

Laidos pabaigai – šokanti Klaipėda. Henrikas ir Giedrė pasiners į net tris dienas trukusį šiuolaikinio šokio festivalį, kuriame konferencijas vedė ir įvairias šiuolaikinio šokio programas susirinkusiems smalsuoliams demonstravo Šiaurės ir Baltijos šalių trupės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų