Pereiti į pagrindinį turinį

Paaiškėjo „Vario audros“ finalininkai

2015-12-19 07:08

Penktadienį žiūrovų ir komisijos sprendimu muzikinį projektą „Vario audra“ paliko dar du orkestrai – „Jazz Island“ bei Girmantės Vaitkutės vadovaujamas „Sklepučini“. O susumavus visų laidų rezultatus, paaiškėjo galutinis finalininkų sąrašas, kuriame – šeši muzikiniai kolektyvai.

Pirmieji trys finalininkai paaiškėjo praėjusį penktadienį, dar trys – šį. Finale susitiks: Violeta ir Vilius Tarasovai ir Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras, „DAR“ ir Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras, Vilija Matačiūnaitė ir „Vario kirtis“, Vaida Genytė ir „Valery Brass“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Pajiešmenių Brass“ bei Česlovas Gabalis ir „Oktava“.

Visų laidų bendra lentelė (šio pogrupio):

Vaida Genytė ir „Valery Brass“ – 89 balai

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Pajiešmenių Brass“ – 88 balai

Česlovas Gabalis ir „Oktava“ – 84 balai

„Jazz Island“ – 74 balai

Girmantė Vaitkutė ir „Sklepučini“ – 61 balas

Bendra šios laidos lentelė:

Česlovas Gabalis ir „Oktava“ – 19 balų

Vaida Genytė ir „Valery Brass“ – 16 balų

„Jazz Island“ – 15 balų

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Pajiešmenių Brass“ – 14 balų

Girmantė Vaitkutė ir „Sklepučini“ – 11 balų

Žiūrovų balsai:

Vaida Genytė ir „Valery Brass“ – 13 689 balsai

Česlovas Gabalis ir „Oktava“ – 10 014 balsų

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Pajiešmenių Brass“ – 7660 balsų

„Jazz Island“ – 2130 balsų

Girmantė Vaitkutė ir „Sklepučini“ – 502 balsai

Komisijos balai:

Česlovas Gabalis ir „Oktava“ – 15 balų

„Jazz Island“ – 13 balų

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Pajiešmenių Brass“ – 11 balų

Vaida Genytė ir „Valery Brass“ – 11 balų

Girmantė Vaitkutė ir „Sklepučini“ – 10 balų

Komisijos narių kėdes šįkart užėmė valstybinio pučiamųjų orkestro „Trimitas“ vadovas Ugnius Vaiginis, etnomuzikologė Zita Kelmickaitė ir operos solistas Edmundas Seilius.

Kūriniu „I Wanna Dance With Somebody“ pusfinalį pradėjo Girmantės Vaitkutės vadovaujamas „Sklepučini“ orkestras. „Girmantė – burė, kuri vedė šį laivelį į priekį. Mano ausiai akompanimentas buvo vangokas, trūko pučiamųjų solo partijų“, – sakė Edmundas Seilius.

O U. Vaiginis džiaugėsi šio orkestro pažanga: „Prisimenu jūsų pirmus pasirodymus, ir matau, kad patirtis šiame projekte padėjo jums palypėti keliais laipteliais į viršų. Ypatingai džiaugiuosi, kad trimitininkai grodami nebežiūri į žemę.“

Antrasis į sceną žengė Rūdiškių „Valery Brass“ orkestras, vedamas kapitonės Vaidos Genytės. Kūrinį „Funiculi Funicula“ jie atliko kartu su trimitininku Valerijumi Ramoška. „Rimtai ir daug dirbate, esate labai susikaupę ne tik pasirodymo metu, bet ir po jo. Jei būtų mano valia, Seime dirbtų Rūdiškių vaikai. Mano manymu, su tokiu rimtu požiūriu jie ten puikiai susitvarkytų“, – juokavo Z. Kelmickaitė.

„Šis jaunas orkestras padarė tikrai didelę pažangą. O dar labiau džiugina tai, kad „Vario audra“ suvienijo visus talentingus Rūdiškių vaikus – ne tik orkestrantus, bet ir dainininkus bei šokėjus“, – komentavo U. Vaiginis.

Česlovas Gabalis ir „Oktavos“ orkestras šįkart pasirinko dainą „Valerie“. „Prisistatymas buvo gal dešimt kartų ryškesnis ir man patiko labiau, nei jūsų atliktas kūrinys. Tačiau turiu pastebėti, kad jūsų turima patirtis suteikia didelį pranašumą prieš kitus orkestrus“, – komentavo E. Seilius.

Aktyvų, įtikinantį grojimą ir vieningą pasirodymo energiją įvertino U. Vaiginis. „Žinau, kad groti ir šokti nėra lengva, bet šiandien su šia užduotimi susitvarkėte puikiai“, – orkestrą gyrė jis.

Artūro Noviko vadovaujamas „Jazz Island“ vokalinis ansamblis atliko dainą „Ice Cream“. „Tokių vieningų štrichų jums galėtų pavydėti tikri pūtikai. O jei kūrinius atliktumėte su choreografija, skirta pučiamiesiems orkestrams, jus nuo tikro orkestro atskirti taptų labai sunku“, – patarė U. Vaiginis.

Jam visiškai prieštaravo kita komisijos narė – Z. Kelmickaitė. „Šie žmonės neturi virsti į gyvas triūbas. Jie šiandien buvo autentiški amerikiečiai iš vinilinių plokštelių laikų. Esate sustyguotas, dinamiškas ir unikalus balso orkestras. Šiandien buvo vienas geriausių jūsų pasirodymų“, – tikino ji.

Paskutinieji su kūriniu „Joga“ pasirodė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Pajiešmenių Brass“ orkestras. „Pasirodymas – labai linksmas ir teatrališkas, tačiau daina muzikine prasme nebuvo labai sudėtinga“, – sakė E. Seilius.

Komisija džiaugėsi stipria ir vieninga Pajiešmenių bendruomene – į filmavimus šį orkestrą visada atlydi didelė palaikymo komanda.

„Džiugina glaudus grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir orkestro bendradarbiavimas. Muzikuojate su entuziazmu, džiaugiatės tuo, ką darote, ir tai užburia“, – komplimentų negailėjo Z. Kelmickaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų