Pereiti į pagrindinį turinį

„Paklauskim Lietuvos“ – apie senmergės (ne)laimę

2016-11-11 10:32 diena.lt inf.

Kokia suaugusios dukters gyvenimo perspektyva tėvams kelia didesnį nerimą? Kad ji ištekės už užsieniečio? Ar kad širdies draugu taps į tėvus tinkantis vyriškis? O gal tėvai valerijono lašų griebiasi vien pagalvoję, kad jų atžalai bus priklijuota „senmergės“ etiketė?

Shutterstock nuotr.

„Taigi pirštais iki šiol gali užbadyti, jei tau per trisdešimt, o vis dar esi vieniša. Dabar niekam neberūpi, už ko tu išteki – užsieniečio ar senučiuko. Svarbiausia, kad išvis išteki“, – piktinosi aktorė ir laidų vedėja Beata Tiškevič. Žodžio į vatą nevyniojanti  moteris atvira – jos aplinkoje didžioji dalis tolerantiškai nusiteikusių žmonių, tačiau visgi pasitaiko ir kreivai nužiūrinčių lietuvaites, kurios išdrįsta viešumoje pasirodyti į parankę įsikibusios užsieniečiams, o dar ypač jei jų odos spalva skiriasi.

„Dabar jau tikrai mažėja tokių, kurie piktinasi lietuvaičių ir užsieniečių santuokomis. Bet prisiminkim, kas buvo anksčiau – jei tik kas sužinodavo apie mišrią santuoką, tuoj pasigirsdavo apkalbų ir, ne paslaptis, visi laukdavo greitų skyrybų. O ir tos santykių istorijos kartais baigdavosi ne taip ir gražiai. Pamenate, kiek lietuvaičių ašarodavo žurnalistams dėl smurto šeimoje, dėl atimtų ir išvežtų vaikų. Nenuostabu, kad mažiau išsilavinę žmonės iki šiol prisibijo santuokų su užsieniečiais“, – svarstė Beata.

O štai dainininkė Girmantė Vaitkutė prisipažino – nė vienas iš galimų variantų asmeniškai jai nėra tinkamas. „Jei aš būčiau suaugusios moters tėtis, man būtų tas pats ar ji vieniša, ar ne, ar teka už užsieniečio, ar už lietuvio, ar jos vyras jaunesnis, ar tinkantis į tėčius. Man būtų svarbiausia, kad dukra laiminga, laisva ir nepriklausoma“, – sakė Girmantė.

Beatai pritarti linkęs ir dainininkas Martynas Kavaliauskas. „Manau, kad tėvai labiausiai nerimauja, kad jų dukra liks senmergė dėl trijų priežasčių – baisi gėda prieš kaimynus, labai norisi greičiau sulaukti anūkų ir neramu, kad pati dukra gali jaustis nelaiminga neturėdama šeimos”, – sakė jis.

O štai aktoriaus Sauliaus Sipario dukrai dar tik dvylika, tad jis tvirtina, jog kol kas dėl jos yra visiškai ramus. „Bet jei iki trisdešimties ji nesusirastų vyro, imčiau nerimauti ir galvoti, kad gal kažkas negerai”, – svarstė S. Siparis.

Žaidime susirungs teatro ir kino aktorių komanda, atstovaujama Sauliaus Sipario, Beatos Tiškevič bei Elvyros Žebertavičiūtės, ir trys populiarūs dainininkai – Vaidas Baumila, Girmantė Vaitkutė bei Martynas Kavaliauskas. Tiek aktoriai, tiek populiarūs atlikėjai mėgins nuspėti tautos nuomonę ir  kitais, kartais linksmesniais, kartais aštresniais gyvenimo klausimais.

Ar viktorinos dalyviai atspės teisingai? Nuo šio penktadienio išreikšti savo nuomonę ir balsuoti už priimtiniausią atsakymo variantą galės visi TV žiūrovai. Net ir tie, kurie neturi išmaniųjų telefonų, bet turi savo tvirtą nuomonę – pakaks tiesiog paskambinti nurodytu numeriu ir jūsų balsas bus užskaitytas. Rezultatai bus skelbiami susumavus ir skambinusiųjų, ir programėlėmis savo nuomonę išreiškusių žiūrovų balsus.

Nuomonių žaidimas „Paklauskim Lietuvos“ – šį vakarą 19.30 val. per LRT televiziją. Vedėjas Ignas Andriukevičius.

Jeigu ir Jūs norite dalyvauti ir išsakyti savo nuomonę, bet dar neturite balsavimo programėlės – ją rasite „Google Play“, „App Store“ arba LRT.lt programėlių skyriuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų