Pereiti į pagrindinį turinį

Tėvo diena žinomiems žmonėms žadina emocijas

2012-06-03 13:52
Tėvo diena žinomiems žmonėms žadina emocijas
Tėvo diena žinomiems žmonėms žadina emocijas / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Pirmąjį birželio sekmadienį minima Tėvo diena daugeliui taps gražiu akstinu prisiminti vieną brangiausių savo žmonių. Dėmesio kitam niekada nėra per daug, net jei tai yra visuotinė proga savo artimuosius apgaubti ypatingu rūpesčiu bei nuoširdumu.

Stulbina įžvalgos

„Man ši diena labai šilta“, – prisipažino „Balticum TV“ žinių vedėja Giedrė Vaičekauskienė, apgailestavusi, jog toli nuo uostamiesčio, Kupiškyje, gyvenantį tėtį galės pasveikinti tik telefonu.

Anot moters, būtent tėvas buvo tas žmogus, kuris ją padrąsindavo lemiamais gyvenimo momentais.

„Mano tetis – taip aš jį vadinu – tylus, mažakalbis, bet jo žodis lemiamais momentais man labai padėdavo. Kitą kartą jo įžvalgos tiesiog stulbina. Kai po vidurinės buvo sunku apsispręsti, kur stoti, jis buvo tas žmogus, kuris pasakė – stok į aktorinį. Ir aš jam už tai labai dėkinga. Tai buvo pirmas žmogus, kuris manyje kažką įžvelgė“, – šiltų žodžių negailėjo Giedrė.

Pašnekovė prisiminusi šypsojosi, jog ir į tėvų susirinkimus eidavo ne mama, o tėtis. Moters žodžiais, būtent jis šeimoje buvo tas žmogus, kuris užsiimdavo trijų atžalų – sūnaus ir dviejų dukrų – auklėjimu.

Pasak pašnekovės, tėtis iki šiol jautriai išgyvena, kai vaikams nesiseka, kai jiems sunku.

„Tai išties šilti, globėjiški jausmai. Nors ir nebesu maža mergaitė, bet kai ima slėgti sunkus darbų krūvis, pervargstu, jau sako – Giedre, tau reikėtų į sanatoriją“, – juokėsi moteris.

Anot Giedrės, turbūt būtent iš tėvo paveldėjo kūrybiškumo kibirkštį, užsikrėtė pomėgiu skaityti knygas.

„Tai žmogus su užslėptu kūrybiniu polėkiu, nors pagal profesiją yra inžinierius mechanikas. Tėtį visada traukė rašymas, jis net baigė jaunųjų korespondentų būrelį. Turbūt kartais tėvai paskatina vaikus rinktis tai, ko jie patys nerealizavo“, – svarstė pašnekovė.

Nespėjo pasidžiaugti

Klaipėdietis dainininkas Simonas Donskovas tikino, jog labai džiaugiasi sutapimu, kad Tėvo diena šiemet minima jo gimtadienio išvakarėse.

„Mažiausiai, ką Tėvo dieną padarys žmona, – atneš į lovą kavos. O gimtadienių aš nešvenčiu“, – teigė atlikėjas, patikinęs, jog su metais ši proga vis mažiau kelia teigiamų emocijų.

„Labai gerai, kad yra tokia šventė kaip Tėvo diena, o tai viskas tik moterims – Kovo 8-oji, Mamos diena. Be jūsų, moterų, pasaulis nesisuktų, jūs vaikus gimdote, auginate, tai tiesa. Bet gyvenimo pratęsime mes irgi dalyvaujame, kas baisiausia. O į tėvo sąvoka įeina šiek tiek daugiau nei vyriški hormonai“, – kaip visada, greitakalbe emocingai kalbėjo scenos mohikanas.

Sūnų ir dukrą užauginęs tėvas patikino, jog savo atžaloms buvo reiklus.

„Auklėjau griežtai, bet ne taip, kad mane pamatę drebėtų. Didžiausia mano tragedija, kad aš juos auklėjau dorais vaikais, pagal visus Dievo įsakymus. Tačiau vienu momentu tikrai nuoširdžiai suabejojau, ar aš buvau teisus, nes padorumas, žmogiškumas, atgaila, atjauta – tai prekės, kurios tapo devalvuotos“, – apgailestavo S.Donskovas.

Pašnekovas neneigė, jog tėvai buvo tie žmonės, kuriems turėtų būti dėkingas už įskiepytas vertybes. „Tėvas mus su broliu auklėjo būti padoriais žmonėmis. Jo ir profesija buvo gaudyti vagis, visokius niekšus ir sodinti juos į kalėjimą“, – porino dainininkas.

Vis dėlto S.Donskovas neneigė, jog pasirinkęs artisto kelią nepateisino tėčio vilčių.

„Puikiai žinodamas tą restoraninę veiklą, iš manęs jis nieko ritmo nesitikėjo, o visas viltis dėjo į brolį, nes inžinierius – tai jau rimta profesija. Ir jei dabar tėvas būtų gyvas, turbūt būtų labai nustebęs, kad iki šiol ir su ta pačia žmona gyvenu, ir kad užaugo padorūs vaikai“, – atviravo pašnekovas.

Atlikėjas neneigė, jog jam gaila, kad tėvas nesuspėjo to išvysti, bet ne dėl to, jog būtų norėjęs kažką įrodyti.

„Gal jis tiesiog būtų pasidžiaugęs, kad buvo neteisus“, – svarstė S.Donskovas.

Pavyzdys įkvepia

„Ko gero, geriausias pavyzdys berniukui, vyrui yra tėvas. Kažkada sau palinkėjau, kad norėčiau būti toks pat tėtis savo sūnui, koks man yra mano tėvas“, – prisipažino atlikėjas Deividas Norvilas.

Deivio teigimu, su tėčiu jį iki šiol sieja artimi, bičiuliški ryšiai. „Labai dažnai susiskambiname, pasitariame“, – atviravo pašnekovas.

Atlikėjas juokavo iš tėvo paveldėjęs ne tik gerąsias, ir blogąsias savybes. „Štai prie vairo sėdime abu vienodai, nervinamės, šūkaujame, komentuojame“, – kvatojo pašnekovas.

Jis neneigė, jog būtent tėčio, žinomo Klaipėdos trenerio dėka, užsikrėtė pomėgiu sportuoti, tačiau yra dėkingas, kad nebuvo spaudžiamas rinktis sportininko kelio.

Anot Deivio, jį su tėvu sieja ir kita bendra aistra – ginklai. „Negalėčiau pasakyti, kad esu užkietėjęs medžiotojas, bet kadangi mano tėtį visą gyvenimą domino ginklai, aš taip pat užsikrėčiau šia aistra“, – netikėtą hobį atskleidė atlikėjas.

Pašnekovas prisipažino, jog truputį keista, kad jau ir pats sulaukia sveikinimų Tėvo dienos proga.

„Žinoma, būtų kvaila varžytis dėmesiu su mama, bent jau pirmaisiais gyvenimo metais vaikui ji yra svarbiausia figūra. Todėl mes, vyrai, ypatingo dėmesio nereikalaujame“, – šypsojosi Deivis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų