Pereiti į pagrindinį turinį

Balsuoti namuose panoro daugiau rinkėjų nei įprastai

2015-02-27 07:26
V. Skaraičio / Fotobanko nuotr.

Penktadienį prasideda balsavimas namuose savivaldybių tarybų ir merų valdžios rinkimuose. Teisę balsuoti namuose turi neįgalieji, žmonės sulaukę 70-ies metų,dėl sveikatos būklės patys negalintys rinkimų dieną atvykti į rinkimų apylinkę, taip pat dėl ligos laikiną nedarbingumą turintys žmonės. Balsuoti namuose šįmet užsiregistravo daugiau nei įprasta rinkėjų.

„Kaip pastebėjome, užsiregistravusių balsuoti namuose yra šiek tiek daugiau nei įprastai, teisę balsuoti namuose turi gerokai virš 200 tūkst. rinkėjų, kiekvienais metais šia teise naudojasi apie 80 tūkst. rinkėjų, o šiais metais prašymus balsuoti namuose užpildė apie 90 tūkst. Šiemet aktyvumas yra didesnis, jis išaugęs ir mažesniuose miesteliuose“, – sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko pavaduotoja Laura Matijošaitytė.

Balsavimas namuose vyks penktadienį ir šeštadienį.

Pilietinės iniciatyvos „Baltos pirštinės“ vadovas Simas Simanauskas ragina pastebėjus kokius nors rinkimų pažeidimus nedelsiant kreiptis į policiją, nes namuose balsuojančius senyvo amžiaus žmones lengviau paveikti, apgauti, daryti įtaką jų sprendimui.
Šiuo metu policija jau yra užregistravusi 21 rinkimų pažeidimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų