Pereiti į pagrindinį turinį

D. Grybauskaitė su J. Bidenu aptarė galimybę į Krymą siųsti stebėtojų misiją

2014-03-04 13:48 diena.lt inf.
Dž. G. Barysaitės nuotr.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį su Jungtinių Valstijų viceprezidentu Josephu Bidenu aptarė padėtį Ukrainoje ir svarstė siūlymą į Krymą siųsti tarptautinę stebėtojų misiją.

"Prezidentė pabrėžė, kad šiuo metu visos tarptautinės bendruomenės dėmesys yra nukreiptas į Krymą, o Vakarų šalys glaudžiai bendradarbiauja derindamos savo poziciją ir veiksmus. Pasak prezidentės, Lietuva remia pasiūlymą į Krymą siųsti tarptautinę stebėtojų misiją ir yra pasiruošusi pati tokioje misijoje dalyvauti", - teigiama Prezidentūros pranešime.

Per pokalbį aptartos Ukrainoje susiklosčiusios situacijos keliamos grėsmės regiono saugumui, derinta Lietuvos ir JAV pozicija dėl vieningo atsako į Ukrainos krizę, taip pat aptartos saugumo stiprinimo priemonės Baltijos regione.

D.Grybauskaitė užsiminė ir apie Rusijos karines pratybas prie NATO sienos. Pasak jos, šios pratybos akylai stebimos.

Prezidentė ir JAV viceprezidentas taip pat kalbėjo apie Lietuvos ir Lenkijos kreipimąsi NATO konsultacijoms pagal Šiaurės Atlanto sutarties 4-ąjį straipsnį. Sutarta, kad esant būtinybei, saugumas NATO šalyse narėse bus stiprinamas.

Rusijos prezidentas V.Putinas savaitgalį paskelbė galįs įvesti Rusijos kariuomenę į Krymą ir Rytų Ukrainą, siekdamas apginti rusakalbių gyventojų teises. Krymą jau faktiškai kontroliuoja Rusijos pajėgos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų