Pereiti į pagrindinį turinį

A. Dulkys tikina jaučiantis G. Nausėdos palaikymą

2024-07-12 13:40

Prezidento kritikos beveik visos kadencijos metu sulaukęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad jaučia penktadienį antrai kadencijai prisiekusio Gitano Nausėdos palaikymą. Visgi, pažymi ministras, ar po Vyriausybės grąžintų įgaliojimų jis liks poste – nuspręsti turės premjerė.

Arūnas Dulkys
Arūnas Dulkys / S. Lisausko / BNS nuotr.

„Man atrodo, kad reikia, visų pirma, klausti premjerės“, – žurnalistams Seime sakė A. Dulkys, pažymėdamas, kad savo kadencijos metu jautė šalies vadovo palaikymą.

„Ir šiandien girdėjome ne tik prezidento kalboje, bet ir kitų kalbėjusių, jog politikoje svarbiausia darbai ir rezultatai. Aš esu labai patenkintas, kad šios kadencijos metu prezidentas savo parašu parėmė visas be išimties sveikatos pokyčių inicijuotas vietas. Matyt, būtų parėmęs dar daugiau, bet gal ne viską mes spėjome. Bet tai, kas iki prezidento atėjo, visais klausimais sutarimas rastas“, – tikino jis.

ELTA primena, kad rinkimus laimėjęs prezidentas G. Nausėda kampanijos metu kartojo, jog jį perrinkus prezidentu Vyriausybės sudėtis turėtų keistis. Apie tai jis užsiminė ir pirmojo rinkimų turo metu.

G. Nausėda balandžio mėnesį yra sakęs, kad jeigu K. Navickas nesugebėtų atsakyti į jam skirtus nepatogius klausimus, tuomet šalies vadovas gali netvirtinti jo Vyriausybėje, ministrų kabinetui grąžinus įgaliojimus po prezidento rinkimų.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas nauja Ministrų kabinetas.