Quantcast

G. Landsbergis apie padidėjusį dėmesį M. Navickienei: čia yra paprastoji politika

  • Teksto dydis:

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis dėmesį iš ministrės pareigų pasitraukusiai frakcijos kolegei Monikai Navickienei vadina skandalu, kurį norima palaikyti prieš rudenį vyksiančius Seimo rinkimus.

„Man atrodo, kad čia yra paprastoji politika. Turint galvoje, kad (...) Tėvynės sąjungoje nebuvo didžiulių skandalų ar kitokių nemalonių dalykų, turint galvoje, kad jau yra ketveri metai ir tiek partija, tiek koalicija atlaikė ganėtinai oriai visą šitą laikotarpį, atrodo, kad yra labai didelis suinteresuotumas prieš rinkimus kokiu nors būdu palaikyti skandalą. Tą dabar ir matome“, – žurnalistams Vilniuje trečiadienį kalbėjo G. Landsbergis.

„Bet kadangi nėra jokių naujų faktų, atsakomybė prisiimta, institucijos dirba savo darbą tiesiog. O dėl pačios Monikos epizodo visoje toje plačioje istorijoje, kuri su ja tiesiai nėra susijusi, man atrodo, visi komentarai yra pateikti“, – pažymėjo jis.

Paklaustas, ar dėmesys M. Navickienei sietinas su politinių oponentų priešrinkimine komunikacija, G. Landsbergis sakė „daugiau taip“.

M. Navickienė iš ministrės pareigų atsistatydino užpraėjusią savaitę paaiškėjus, kad su sutuoktiniu Mindaugu Navicku, dirbusiu teisėsaugos akiratyje atsidūrusioje finansinių technologijų įmonėje „Foxpay“, jos savininke Ieva Trinkūnaite ir teistu jos sugyventiniu Vilhelmu Germanu pernai privačiu lėktuvu skrido į Dubajų atostogauti, šios išvykos nedeklaravo.

Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija Seime dėl M. Navickienės ryšių pasiūlė atlikti parlamentinį tyrimą. Pasak „valstiečių“, jis padėtų apsispręsti, ar M. Navickienei inicijuoti apkaltą.

Tuo metu Lietuvos bankas nuo kovo vidurio atlieka neplaninį „Foxpay“ ir I. Trinkūnaitės patikrinimą, ikiteisminį tyrimą vykdo ir Specialiųjų tyrimų tarnyba, o Viešųjų pirkimų tarnyba tiria įmonės dalyvavimą viešuosiuose pirkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Matai kokie ,graži tai visi skiria dėmesį.......nepapuls.

Senobinė

Senobinė portretas
Tai ne politika,o rimtas reikalas,reikia nuodugniai išnagrinėti,visus seimo narius ir jiems negalima daryti jokių nuolaidų.tuoj iš seimo išbrukti. Visi seimo nariai turi buti sąžiningi jei padarė klaidų ,privalo atsistatydinti. Jeigu eini seiman,turi būti be jokios nuodėmės. Tai ir pats pagalvok.

ĮSISMAGINO

ĮSISMAGINO portretas
Labai nori sutrypti . Nežinau,kokio dydžio nusikaltimas,bet čia džiaugsmas pasigavus temą,tiesiog specialiai pamirštama,kad ne p.Navickienė vykdė nusikalstamą veiklą,o kaip ir mes visi iš buvusios ubagystės norėjo papramogauti pigiai. Taip,reikėjo prisipažinti nedelsiant.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių