Pereiti į pagrindinį turinį

G. Nausėda dėl Turkijos pozicijos: susilaikysiu nuo kategoriškų vertinimų

2019-11-27 12:48

Tikiuosi, kad NATO organizacija ieško sprendimų, sako prezidentas Gitanas Nausėda, po susitikimo su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu paprašytas įvertinti Turkijos poziciją nepatvirtinti NATO gynybos planų Baltijos šalims bei Lenkijai, jei nesulauks Aljanso paramos kovai prieš kurdų karinę grupuotę Sirijoje.

R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.

„Kol kas aš pasitikiu ir tikiuosi, kad sąjungininkai, NATO organizacija, kaip visuma, ieško sprendimų būdų, derasi ir suras tuos sprendimus, kurie patenkintų visas puses. Todėl susilaikysiu nuo kažkokių kategoriškų vertinimų“, – teigė G. Nausėda.

Prezidentas sakė tikįs, kad NATO suras būdų suderinti išsiskyrusias Aljansui priklausančių valstybių pozicijas.

„Suprantu, kad skirtingos NATO narės turi įvairų požiūrį į vienokias ar kitokias problemas, tačiau tam NATO organizacija ir egzistuoja, kad visi rastume bendrą vardiklį arba bendrą sprendimą“, – apibendrino G. Nausėda.

ELTA primena, kad antradienįnaujienų agentūra „Reuters“ pranešė, esą Turkija nesutinka pritarti Baltijos šalių ir Lenkijos gynybos planams, jei nesulauks tvirtesnės NATO politinės paramos kovojant su kurdų liaudies apsaugos daliniais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų