Pereiti į pagrindinį turinį

G. Nausėda: noriu glaudžiai dirbti su Vyriausybe, kuri, tikiuosi, bus socialiai empatiška

2024-07-11 22:58

Antrai kadencijai perrinktas Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda mano, kad antroji jo kadencija nebus lengvesnė nei pirmoji, mat, anot jo, artimiausiu metu vyksiantys parlamento rinkimai įneš pokyčių į Lietuvos vidaus politiką. Vis dėlto šalies vadovas viliasi, kad Lietuvos prioritetai, pavyzdžiui, parama Ukrainai, išliks tie patys, o naujoji Vyriausybės bus socialiai empatiška.

P. Peleckio / BNS nuotr.

„Be abejo, antroji kadencija, skambės banaliai, bet ji tikrai nebus lengvesnė. Netrukus turėsime tam tikrų pokyčių vidaus politikos lauke, turėsime Seimo rinkimus, naują Vyriausybę. Svarbu, kad per šiuos vidaus politikos pokyčius neprarastume prioritetų, kurie Lietuvą išskyrė iš kitų valstybių: labai nuoseklia pozicija paramos Ukrainai klausimu, labai aktyviu dalyvavimu įvairiuose tarptautiniuose formatuose“, – LRT televizijai ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Anot jo, itin svarbus ir Lietuvos aktyvumas ne tik Europos Vadovų Taryboje, Europos Sąjungoje, bet ir Trijų jūrų viršūnių susitikimuose, NATO.

G. Nausėda ypač akcentavo Lietuvos įsipareigojimą šalyje dislokuoti Vokietijos brigadą, pasirūpinti vokiečių karių šeimomis, kurios atvyks į Lietuvą.

Prezidentas taip pat teigė besiviliąs, jog po Seimo rinkimų dirbs su Vyriausybe, kuri bus socialiai empatiška.

„Taip kad uždavinių daug, norisi būtų aktyviam tiek užsienio, tiek vidaus politikoje, yra dalykų, kuriuos tik iš dalies įgyvendinome socialinės politikos sferoje. Aš nenoriu uzurpuoti niekieno valdžios – noriu glaudžiai dirbti su Vyriausybe, kuri, tikiuosi, bus socialiai empatiška, ir įgyvendinti sprendimus bendru sutarimu, kad niekas niekam nieko neprimetinėtų, tai būtų daroma susitarimo ir dialogo būdu“, – kalbėjo G. Nausėda.

Antrai kadencijai perrinktas G. Nausėda Seime prisieks penktadienį.

Po prezidento vėliavos keitimo ceremonijos Daukanto aikštėje, Prezidentūros Baltojoje salėje premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė grąžins šalies vadovui įgaliojimus.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus po to, kai prisiekia išrinktas prezidentas – ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda premjerui eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir suformuotas naujas Ministrų kabinetas.