Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentas: Lietuvos narystė ES tapo sėkmės istorija, linkiu to ir Moldovai

2024-08-27 21:26 diena.lt inf.

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį Kišiniove dalyvaudamas Moldovos Nepriklausomybės dienos renginiuose kreipėsi į šalies žmones linkėdamas jiems sėkmingos integracijos į Europos Sąjungą, atnešusios progresą ir klestėjimą į Lietuvą.

Kaip skelbia Prezidentūra, savo kalboje šalies vadovas pabrėžė, kad Moldova dabar stovi kryžkelėje, kur spręsis jos ateitis, ir tik nuo šalies žmonių apsisprendimo priklauso šalies ateitis.

Prezidentas teigė, kad Lietuva šią galimybę pamatė ir ja pasinaudojo – pasirinko Europos Sąjungą, NATO, didžiulę laisvę mylinčių šalių euroatlantinę šeimą.

„Lietuvos narystė Europos Sąjungoje tapo tikra sėkmės istorija, ir aš linkiu Moldovai taip pat pasinaudoti šia galimybe. (...) Šiandien, būdama išdidžia Europos Sąjungos šeimos nare, Lietuva kartu išlieka ir lietuviška – geresne, stipresne savo pačios versija, nepriklausoma valstybe, kuri rūpinasi ne tik savo, bet ir kaimynų bei draugų gerove“, – kalbėjo prezidentas.

Lietuvos vadovas ragino Moldovos žmones likti Europos kelyje, įgyvendinti būtinas reformas ir stiprinti savo šalį.

„Lietuva yra pasirengusi jums padėti. Esame pasirengę pasidalyti savo patirtimi ir pasiūlyti jau pasiteisinusius sprendimus. Taip pat toliau remsime jus saugumo ir gynybos srityje. Kodėl mes tai darome? Atsakymas paprastas: Lietuva nori, kad Moldovai sektųsi ir kad ji klestėtų. Juk žinome, kad Moldovos vieta yra Europoje“, – kalbėjo šalies vadovas.

Šių metų spalio mėnesį Moldovoje vyks referendumas dėl stojimo į Europos Sąjungą.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų