Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentūros atsakas V. Bakui: tai kenkimas valstybei

2020-03-05 12:26

Buvusiam Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkui Vytautui Bakui paraginus prezidentą nušalinti Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorių Darių Jauniškį ir jo pavaduotoją Remigijų Bridikį, Prezidentūra tono dėl ažiotažą keliančios situacijos nekeičia.

I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Jos teigimu, šalies vadovas Gitanas Nausėda Lietuvos žvalgyba pasitiki, todėl atsižvelgta į V. Bako prašymą nebus. Priešingai, vyriausiojo prezidento patarėjo Aisčio Zabarausko Eltai atsiųstame komentare užsimenama, kad politinis situacijos eskalavimas turėtų būti traktuojamas kaip kenkimas valstybei.

„Pastarojo meto įvykius prezidentas vertina kaip neatsakingą specialiųjų tarnybų veiklos politizavimą, kuris pagal savo modelį primena Prezidento rinkimų kampanijos metu sukeltą dirbtinį skandalą dėl manipuliavimo tarpbankinių palūkanų indeksu „Vilibor“.

Šios institucijos disponavo visa informacija, reikalinga tokiai tyrimo išvadai padaryti, todėl prezidentas neturi pagrindo ja abejoti.

Prezidento nuomone, neatsakingas informacijos skleidimas, visuomenę klaidinantis faktų interpretavimas ir politinis situacijos eskalavimas turėtų būti traktuojamas kaip valstybei kenkiantis bandymas diskredituoti svarbiausias jos institucijas“, – teigia A. Zabarauskas.

Patarėjas primena, kad V. Bako pateiktą medžiaga jau įvertinto atitinkamos institucijos, ir nusikaltimo sudėtis nebuvo nustatyta. Taip pat, akcentuoja jis, atitinkamos institucijos buvo informavusios prezidentą apie vykdytą VSD veiklos tyrimą.

„STT bei Generalinė prokuratūra buvo informavusi prezidentą apie vykdytą VSD veiklos tyrimą ir pristatė jo rezultatus. Jų vertinimu, tyrimo metu nustatyta, jog nusikaltimo sudėties nėra. Šios institucijos disponavo visa informacija, reikalinga tokiai tyrimo išvadai padaryti, todėl prezidentas neturi pagrindo ja abejoti“, – teigia prezidento patarėjas.

V. Bakas ketvirtadienio rytą savo socialinio tinklo paskyroje kreipdamasis į prezidentą teigė, kad VSD vadovai turėtų būti nušalinti bent jau iki tol, kol išaiškės aplinkybės dėl ažiotažą sukėlusios informacijos, esą VSD galėjo rinkti informaciją apie kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos komandos asmenis bei diplomatą Vygaudą Ušacką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų