Pereiti į pagrindinį turinį

Seime – diskusija apie elektros iš atsinaujinančių išteklių prieinamumą bendruomenėms

2024-09-30 07:00

Parlamentarai su specialistais pirmadienį aiškinsis elektros iš atsinaujinančių išteklių gamybos įmokos ir paramos vietos bendruomenėms reguliavimo trūkumus, taip pat įvertins galimus pokyčius.

M. Milbutaitės nuotr.

Seime vyksiančioje diskusijoje bus aptariama parengta nauja surinktų įmokos lėšų skirstymo tvarka, pagal kurią jos būtų skirtos tiesiogiai gyventojams ir vietos bendruomenėms,  gyvenantiems šalia vėjo, saulės ar kitų elektrinių.

Pasak diskusijos iniciatorės, parlamentinės Energetikos ir darnios plėtros komisijos narės Laimos Nagienės, taip pat ketinama aptarti elektros iš atsinaujinančių išteklių gamintojų paramos vietos bendruomenėms paskirstymą, gyventojų galimybes gauti paramą už energetikos infrastruktūros plėtrą jų gyvenamosiose teritorijose. 

„Seniūnai yra labai aktyvūs, nes seniūnijų bendruomenėms tai yra labai svarbu“, – BNS tvirtino parlamentarė.

Pasak jos, diskusijoje bus siekiama nuspręsti, ar tobulinti  tvarkas dėl elektros iš atsinaujinančių išteklių prieinamumo bendruomenėms. 

L. Nagienės teigimu, svarbu aptarti, kokiomis sąlygomis lėšos bus skiriamos gyventojams, gyvenantiems ne toliau kaip 5 kilometrus nuo atsinaujinančios energijos elektrinių, bei apsvarstyti, kaip paskatinti bendruomenių įsitraukimą ir jų projektų įgyvendinimą, kurie gali prisidėti prie vietos ir socialinės aplinkos gerinimo.

Diskusijoje dalyvaus Energetikos ministerijos, Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT), Aplinkos projektų valdymo agentūros, savivaldybių, atsinaujinančių išteklių energetikos verslo, nevyriausybinių organizacijų, bendruomenių atstovai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų