Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo konservatoriai diskutuos dėl naujo frakcijos seniūno: dabartinis siūlo M. Lingės kandidatūrą

2024-09-03 07:10

Antradienį Seimui renkantis į neeilinę sesiją, parlamento konservatoriai diskutuos, kas galėtų tapti nuolatiniu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnu.

Mindaugas Lingė.
Mindaugas Lingė. / Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

„Labai tikiuosi, kad rytoj frakcijos seniūną išrinksime“, – pirmadienį Eltai teigė laikinasis konservatorių seniūnas Jurgis Razma.

Parlamento vicepirmininkas pakartojo, jog šiose pareigose matytų dabartinį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininką Mindaugą Lingę.

„Aš esu užsiminęs, kad, mano asmenine nuomone, būtų geras sprendimas skirti Mindaugą Lingę“, – priminė J. Razma.

„Bet, aišku, frakcijos nariai turi teisę siūlyti kitus kandidatus“, – pridūrė jis.

Anksčiau Eltai M. Lingė teigė, jog neketina kelti savo kandidatūros į TS-LKD frakcijos seniūnus. Pirmadienį politikas tikino esmingai pozicijos šiuo klausimu nepakeitęs, tačiau pakartojo esąs atviras diskusijai.

„Su kolegomis frakcijoje buvome sutarę, kad kai turėsime gyvą posėdį, tada tuos personalinius klausimus spręsime. Esu dėkingas už reiškiamą pasitikėjimą pirmajam pavaduotojui, bet, matyt, gali būti įvairių ir kitų kolegų matymų. Tikrai bus ir kitos pavardės pasiūlytos. Nesinori būti diskusijos priekyje“, – Eltai sakė M. Lingė.

„Šiame etape tiesiog apsiribosiu tokiu santūriu pasidžiaugimu, kad yra žmonių, kurie pasitiki manimi, bet optimaliausias variantas – kas geriausia frakcijai“, – apibendrino jis.

ELTA primena, kad iš einamų pareigų pasitraukus TS-LKD frakcijos Seime seniūnui Andriui Vyšniauskui, nuspręsta, kad frakcijai laikinai vadovaus pirmasis seniūno pavaduotojas, Seimo vicepirmininkas J. Razma. Politikas jau anksčiau teigė, jog nenorėtų likti nuolatiniu frakcijos vadovu, ir kaip galimą kandidatą įvardijo kolegą M. Lingę.

Diskutuos dėl Užsienio reikalų ir Ekonomikos komitetų pirmininkų

Antradienį konservatoriai ketina diskutuoti ir dėl dviejų Seimo komitetų – Užsienio reikalų ir Ekonomikos – pirmininkų postų.  Visgi, ar bus priimti sprendimai dėl to, ką deleguoti į minėtų komitetų vadovų pareigas, J. Razma teigė negalįs garantuoti.

„Turi spręsti frakcija. Ar bus nusiteikimas išrinkti, suformuluoti pasiūlymus komitetams dėl pirmininkų, ar atidėsime eilinei sesijai – sunku pasakyti“, – sakė J. Razma, pridurdamas, jog šis klausimas gali būti nukeltas iki eilinės rudens Seimo sesijos pradžios.

Užsienio reikalų komiteto (URK) vadovo pareigos atsilaisvino po to, kai buvęs pirmininkas Žygimantas Pavilionis buvo paskirtas Seimo vicepirmininku. Tuo metu Ekonomikos komitetui iki šiol vadovavo į Žemės ūkio ministrus paskirtas Kazys Starkevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų