Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo pirmininkė nesiūlys stabdyti N. Venckienės apkaltos

2014-06-11 07:44

Generalinės prokuratūros vadovas D. Raulušaitis kartojo, kad Lietuvos teisėsauga nežino, kur yra N. Venckienė.

V.Skaraičio /BFL nuotr.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad neketina siūlyti stabdyti parlamentarės Neringos Venckienės apkaltos.

„Aš nesiūlysiu stabdyti proceso, yra Seimo nutarimas ir aš gerbiu Seimo nuomonę, paskirta data yra (birželio) 19 dieną, o šiandien apie balsavimą nenorėčiau kalbėti. Vis dėlto dar noriu išsiaiškinti, kiek tokiu atveju, jeigu būtų nepilnai išlaikytos procedūros, galėtų kainuoti mokesčių mokėtojams visas šitas apkaltos procesas“, - trečiadienį Seime žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Susitikusi su laikinuoju Generalinės prokuratūros vadovu Dariumi Raulušaičiu ir policijos generaliniu komisaru Sauliumi Skverneliu, L.Graužinienė išgirdo, kad pagalbos informuojant N.Venckienę apie apkaltos procesą Seimo kanceliarija iš teisėsaugos nesulauks.

„Šiandien susitikime mes kalbėjome, ar galime pasinaudoti ta informacija, kurią turi teisėsaugos institucijos, bet dar kartą supratau, kad šie procesai yra skirtingi, ir mes, kaip Seimas, turime ieškoti savo galimybių gerbiamai N.Venckienei pranešti apie apkaltos procesą“, - aiškino Seimo pirmininkė.

Jos teigimu, N.Venckienės buvimo vietos nežinanti ir jos, kaip reikalauja procedūros, apie apkaltą negalinti informuoti Seimo kanceliarija bandys tiesiog kuo plačiau paskleisti reikiamą informaciją.

„Mes tikrai pasinaudosime Konstitucinio Teismo praktika, kaip jie elgiasi dėl pranešimų įteikimo (...). Tai yra ir viešas paskelbimas, ir Seimo tinklalapy paskelbimas, ir išsiuntimas žinomais adresais, ir kiek įmanoma, tiek darysime viską, kad tą informaciją plačiau išsiųstume“, - sakė L.Graužinienė.

D.Raulušaitis kartojo, kad Lietuvos teisėsauga nežino, kur yra N.Venckienė.

„Visi čia bendradarbiauja noriai, visi daro, ką gali, daro, kiek gali, tačiau jokia čia naujiena, kad ne visus nusikaltimus teisėsaugai pavyksta atskleisti ir ne visus įtariamuosius surasti. Šis atvejis - panašu, kad toks, bet mes kol kas ginklų nesudedame ir tikimės sėkmingos baigties“, - sakė D.Raulušaitis.

Tiek jis, tiek S.Skvernelis ragino nesieti apkaltos ir teisėsaugos noro apklausti N.Venckienę.

„Atskirkite du dalykus - apkalta yra politinis procesas, kuris vyksta Seime ir neturi nieko bendra su baudžiamuoju persekiojimu“, - sakė policijos generalinis komisaras.

Seimo „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnė N.Venckienė nuo praėjusių metų balandžio nesirodo Seime, todėl kitą savaitę numatoma svarstyti jos mandato panaikinimo klausimą.

Parlamentarės šalininkai kelia abejones dėl paties proceso teisėtumo, nes Seimo statutas numato, kad asmuo, kuriam taikoma apkalta, apie paskirtą svarstymą turi būti supažindintas pasirašytinai.

Iš Lietuvos išvykusi N.Venckienė dingo, kai Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę. Prokurorai nori pateikti kaltinimus N.Venckienei dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo ir piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų