Pereiti į pagrindinį turinį

Sukritikavo nuomonę dėl „Nemuno aušros“ pakeitusią V. Blinkevičiūtę: socialdemokratai blaškosi

2024-09-06 16:16

Socialdemokratų lyderei Vilijai Blinkevičiūtei penktadienį pareiškus, kad su Konstituciją pažeidusio Remigijaus Žemaitaičio vedama „Nemuno aušra“ bendrą darbą koalicijoje įsivaizduotų sunkiai, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako, jog politikė nėra nuosekli. Anot jos, siekdami aukštesnių reitingų socialdemokratai nuolat blaškosi.

Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / L. Balandžio/BNS nuotr.

„Vieną dieną Vilija yra būsima premjerė – kitą dieną vietoje jos Lietuva gauna Palucką. Savaitės pradžioje Vilija bendradarbiauja su Žemaitaičiu – savaitės pabaigoje vargšas netenka bet kokio jos palaikymo“, – penktadienį feisbuke rašė A. Armonaitė.

Anot jos, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkės „variklis“ yra aukštesnių reitingų siekis.

„Reitingas nėra politinė programa ir įsipareigojimas. Reitingas yra tiesiog apie nieką. Todėl suprantu, kodėl kasdien mažėja šios partijos rinkėjų. Socialdemokratai Lietuvai save siūlo, kaip partiją maiše, iš kurios po rinkimų visai nežinia, ką ištrauks“, – pabrėžė „laisviečių“ lyderė.

„Socialdemokratija Lietuvoje tampa labiausiai nenuspėjama pasaulėžiūra su labiausiai nenuspėjamais padariniais. (...) Nuo tokios „lyderystės“ norisi laikytis kuo toliau“, – pabrėžė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad penktadienį V. Blinkevičiūtė pareiškė sunkiai įsivaizduojanti valdančiosios daugumos formavimą su R. Žemaitaičio politine jėga. Anot jos, buvęs parlamentaras savo elgesiu peržengė ribas.

Visgi anksčiau Seimo rinkimų favoritais laikomų socialdemokratų pirmininkė galimybės koalicijoje kartu dirbti su R. Žemaitaičio vadovaujama „Nemuno aušra“ neatmetė. Tai sustiprino kalbas, kad buvusio parlamentaro partija vis dažniau yra įvardijama kaip viena iš tikėtinų būsimos valdančiosios daugumos narių.

Toks socialdemokratės pasisakymas buvo viešai sukritikuotas, akcentuojant, kad R. Žemaitaitis Konstitucinio Teismo buvo pripažintas dėl antisemitinių pareiškimų sulaužęs Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidęs Konstituciją.

Savo ruožtu prezidentas G. Nausėda užsiminė, jog R. Žemaitaičio antisemitiniai pasisakymai ir tikimybė, jog politiko vedama partija gali būti kitame Seime, sulaukė reakcijos ir iš užsienio – šalies vadovas įvardijo vieną svarbiausių Lietuvos partnerių Vokietiją.

Stebint augantį „Nemuno aušros“ populiarumą, konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pakvietė politines jėgas bei prezidentą burti „sanitarinį kordoną“ ir užkirsti kelią radikalių jėgų patekimui į Seimą.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų