Alaus mėgėjų pagarbą „Kalnapilis“ pelno savo kokybe Pereiti į pagrindinį turinį

Alaus mėgėjų pagarbą „Kalnapilis“ pelno savo kokybe

2004-08-28 09:00

Populiarumas

Alaus mėgėjų pagarbą „Kalnapilis“ pelno savo kokybe

Itin sėkmingai metus pradėjęs „Kalnapilis“ vis labiau mėgstamas ir alaus mėgėjų. Vos šį pavasarį pristatytų naujųjų „Kalnapilio“ alaus rūšių gerbėjų būrys nuolat didėja.

Kokybė ištisus metus

„Šį sezoną pradėjome turėdami ambicingų tikslų. Pavasarį atsinaujinęs „Kalnapilis“ ne tik pristatė rinkai dvi naujas alaus rūšis – „Kalnapilis Original“ ir „Kalnapilis Grand“, pakeitė įvaizdį, pristatė naujo dizaino etiketes, tačiau patobulino ir visų gaminamų alaus rūšių kokybę. Galime didžiuotis, kad savo alaus kokybę saugome ištisus metus, o sparčiai augančios „Kalnapilio“ mėgėjų gretos rodo, kad mūsų alus yra vertinamas vartotojų“, - sako „Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinis direktorius Valdas Tekorius.

Nuo šių metų visos „Kalnapilio“ verdamos alaus rūšys tikrinamos specialiu „aklųjų“ skonio testų metodu. Išvirto alaus pirmiausia duodama paragauti surinktai alaus mėgėjų grupei, bandymuose yra pateikiama ir kitų alaus rūšių. Atsižvelgiant į pateiktas pastabas, alus yra tobulinamas tol, kol pripažįstamas geriausiu iš visų bandymuose dalyvaujančių alaus rūšių. Tokiu būdu į alaus gamybos procesą įtraukiami tie žmonės, kurie vėliau gers naująjį alų. Į alaus mėgėjų nuomonę taip pat atsižvelgiama ir kuriant etikečių dizainą bei reklamos strategiją.

„Dėl alaus kokybės niekados neiname į jokius kompromisus. Bandome naująjį alų tol, kol ir alaus mėgėjai, ir mes patys galime pripažinti, kad pasiekėme aukščiausią kokybę“, - teigia „Kalnapilio-Tauro grupės“ gamybos direktorius Remigijus Šydeikis. Anot jo, taip kuriamas ne tik naujo skonio alus, bet tobulinamos ir anksčiau sukurtos alaus rūšys.

Pakvietęs visus mėgėjus atrasti naują kokybiško alaus skonį, „Kalnapilis“ pristatė rinkai itin sėkmingą naujovę – „Kalnapilis Original“. Išskirtinį skonį šiam alui suteikia specialiai iš Čekijos importuoti „Saaz“ apyniai. Ši apynių rūšis auga vieninteliame Čekijos regione – Bohemijoje. „Saaz“ kokybę lemia unikalios klimato ir dirvožemio sąlygos.

Šiais metais „Kalnapilis“ pristatė ir pirmąjį aludarių aukščiausia laikomos „superpremium“ klasės lietuvišką alų „Kalnapilis Grand“. Pasak R.Šydeikio, per trumpą laiką ši alaus rūšis ne tik sugebėjo įgyti pripažinimą, tačiau tapo ir alaus kokybės ir skonio etalonu Lietuvoje. Šiam alui sukurti „Kalnapilio“ aludariai pasitelkė visą savo patirtį, itin atidžiai išanalizavo naujausias alaus gamybos technologijas ir geriausių alaus rūšių receptus.

Auksas – „Kalnapiliui“ ir Lietuvai

Nuolatinis dėmesys alaus skoniui ir kokybei leido „Kalnapiliui“ pasidžiaugti ir pasauliniais laimėjimais. Net du aukso medalius „Kalnapilis“ pelnė šiais metais JAV vykusiame prestižiškiausiame pasaulio alaus konkurse „World Beer Cup 2004“, kuris neretai yra vadinamas alaus olimpiada. Šios olimpiados aukso medaliais pasipuošė „Kalnapilis Original“ ir „Kalnapilis 7.30“.

„Toks aukštas įvertinimas yra ne tik mūsų, bet ir visų Lietuvos alaus mėgėjų nuopelnas. Būtent jiems esame dėkingi už tai, jog dabartinį alaus skonį įvertino ir pripažinti pasaulio profesionalai“, - sako R.Šydeikis. Jo manymu, laimėtas aukso medalis yra ne tik džiaugsmas, bet ir atsakomybė visiems alaus mėgėjams – kokybės kartelė pakelta taip aukštai, kad žemiau jos nebenuleisi.

„Mūsų alus šįmet Lietuvai jau laimėjo auksą. Džiugu, kad Lietuvos laimėjimų seriją tęsia ir sportininkai, dalyvaujantys Atėnų olimpinėse žaidynėse“, - teigia V.Tekorius. „Sveikiname į Lietuvą aukso medalį jau parvežusį Virgilijų Alekną ir linkime kuo didžiausios sėkmės mūsų kitai olimpinei vilčiai – krepšinio rinktinei. „Kalnapilis“ aktyviai serga su visais krepšinio sirgaliais. Tikimės, kad auksą Lietuvai padovanos ir mūsų krepšininkai“, - sako V.Tekorius.

Užs. nr. 51027

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų