Pereiti į pagrindinį turinį

Bendražygiai laukia pradingusios N. Venckienės signalo

Bendražygiai laukia pradingusios N. Venckienės signalo
Bendražygiai laukia pradingusios N. Venckienės signalo / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Dingusios parlamentarės Neringos Venckienės paieškos – bevaisės, o jos patarėjų gretos sumažėjo. Teigiama, kad vietoj šešių patarėjų N.Venckienei „padeda“ jau tik keturi.

„Darbo nėra daug“

Frakcijos „Drąsos kelias“ seniūnei N.Venckienei pasišalinus į užsienį ir nebelankant Seimo posėdžių buvo kilusios aistros, kodėl jos šeši padėjėjai vis dar eina į darbą ir gauna atlyginimą. Frakcijos narys Valdas Vasiliauskas informavo, kad padėtis kiek pasikeitė, – du patarėjai N.Venckienei nebepadeda. Seimo narys pripažino, kad jai nesilankant darbovietėje patarėjams veiklos nėra itin daug.

„Vienas patarėjas, tas, kuris buvo gavęs laiškų (Egidijus Viskontas – red. past.), kiek žinau, perėjo į Jono Varkalos dispoziciją. Nėra Seimo narės, nėra labai daug ir darbo. Kiti liko, bet jų etatai po 0,25 išskaidyti. Šiaip kiekvienas Seimo narys turi tris patarėjus, bet juos gali paskirstyti visaip. Mano žiniomis, dar viena padėjėja atsistatydino, tai liko keturi“, – atskleidė V.Vasiliauskas.

Paklaustas, kaip N.Venckienės nebuvimas veikia frakcijos darbą, V.Vasiliauskas sakė neigiamų padarinių nematantis. Darbas esą komandinis, tad frakcijos nariai „kai ką padirba už ją“.

N.Venckienės kabinetas Seime netuščias. Jame triūsia du padėjėjai. Vakar čia apsilankė ir dienraščio žurnalistai. N.Veckienės talkininkai atrodė itin gerai nusiteikę. „Ne, N.Venckienė neatsirado, o daugiau nekomentuosiu“, – krykštavo neprisistačiusi mergina, dirbanti N.Venckienės kabinete.

Pėdsakų neaptikta

Kai gegužės 9-ąją Šiaulių apygardos prokuratūra paskelbė įtariamosios Seimo narės paiešką, prokurorai ir policija leido suprasti, kad nustatyti N.Venckienės buvimo vietą bus nesunku. Tačiau praėjus beveik dviem mėnesiams naujienų vis dar nėra. Šiaulių apygardos prokurorės Ninos Raugienės teigimu, tuo nereikėtų stebėtis, o situacija esą kontroliuojama.

„Aš niekam nesakiau, kad bus paprastai atlikta paieška. Paieška visada yra sudėtingas procesas. <...> Dar dviejų mėnesių nėra, žinot, jeigu yra įtarimas, kad žmogus gali būti kurioj nors šaly, yra tam tikros procedūros. Jos turi pereiti tam tikrą ratą ir tada galima kreiptis, jeigu reikia. Viskas vyksta, situacija kontroliuojama tikrai“, – užtikrino N.Raugienė.

Jokių naujienų apie N.Venckienę sakė neturintis ir jos frakcijos narys V.Vasiliauskas. Pastarąjį kartą elektroninį laišką iš užsienio ji esą parašė birželio pradžioje, kai atsiuntė Advokatūros ir lydinčių Prokuratūros bei Teismų įstatymų pataisas. Jos N.Venckienės ir V.Vasiliausko vardu buvo įregistruotos Seime.

„Kol kas nėra žinių, visi laukiame, visos senos naujienos. Pastarasis kartas buvo, kai atsiuntė įstatymo pataisas, o paskui, mano žiniomis, daugiau nebendrauja. Laukiam žinių, palaukim porą savaičių, turėtų kas nors paaiškėti“, – sakė V.Vasiliauskas.

Praneš apie save pati?

N.Venckienė Seime nebesirodo nuo balandžio pradžios, į parlamentą ji neatvyko jau tą dieną, kai Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę. Manoma, kad N.Venckienė nuo prokurorų slepiasi Jungtinėse Valstijose, kartu su savimi ji išsivežė ir paauglį sūnų. Anksčiau vienas iš dabar jau buvusių jos padėjėjų E.Viskontas žiniasklaidai pasakojo nuolat palaikęs ryšį su N.Venckiene, nes ši nurodymus esą siuntė elektroniniu paštu, o iš IP adreso matyti, kad moteris apsistojusi JAV.

Balandį buvusiai teisininkei trečdaliu sumažinta alga, o kokių griežtesnių priemonių būtų galima imtis dėl Seimo posėdžių nelankymo, kol kas nesugalvota.

V.Vasiliauskas mano, kad apie frakcijos seniūnės buvimo vietą Lietuva sužinos ir be policijos pagalbos. Pasak politiko, galbūt Jungtinėse Valstijose esanti N.Venckienė gali prašyti politinio prieglobsčio.

„Manau, rimtų paieškų tikrai nereikės, ji pati padarys kokį nors teisinį žingsnį. Ko gero, ji Jungtinėse Valstijose, tai gal prašys prieglobsčio ar dar kokį nors teisinį, legalų, žingsnį darys“, – dėstė V.Vasiliauskas.


Laukia apklausa

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N.Venckienę apklausti, nes prokurorai pernai spalį jai pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 m. gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų