Pereiti į pagrindinį turinį

Kazlų Rūdoje pradeda kilti nauja sporto salė

2024-08-22 12:26

Ketvirtadienį Kazlų Rūdoje pažymėta dar viena nauja pradžia – į Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyriaus pradinės mokyklos daugiafunkcinės salės pamatus įkasta simbolinė kapsulė. Apytikriai per metus Maironio g. 28A turi iškilti apie 400 kv. metrų ploto salė, kurioje bus galima ne tik sportuoti, bet ir rengti meno kolektyvų pasirodymus, pranešė savivaldybė.

Ši daugiafunkcinė salė Kazlų Rūdoje statoma pagal „Tūkstantmečio mokyklų“ programą, kurioje Kazlų Rūdos savivaldybė dalyvauja kartu su Kauno rajono savivaldybe. Ši programa skirta mažinti atotrūkiui tarp savivaldybių ir tarp skirtingų tos pačios savivaldybės mokyklų, siekiant atnaujinti ir sustiprinti jau veikiančias mokyklas, kad visi vaikai turėtų geriausias sąlygas mokytis, nesvarbu, kokioje aplinkoje jie auga.

Simbolinės kapsulės įkasime dalyvavęs Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška sakė, kad kelias iki statybų pradžios nebuvo paprastas – reikėjo atlikti nemažai užduočių, kurios iš pradžių atrodė neįgyvendinamos. Meras pasidžiaugė, kad prie tokių galimybių sukūrimo prisijungė ir Kauno rajono savivaldybė, „Tūkstantmečio mokyklų“ programoje dalyvaujanti kartu su Kazlų Rūda.

„Man belieka tarti padėkos žodžius tiems, kurie idėją pavertė kūnu. Padarykime tai, kas džiugintų dešimtis kartų, kurios pakeis mus ir ves šalį į priekį“, – sakė M. Varaška įkasant simbolinę kapsulę.

Kapsulės įkasimo ceremonijoje dalyvavęs Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ignas Gaižiūnas, matydamas vykstančius realius darbus, pasidžiaugė. „Tūkstantmečio mokyklų“ projektą pavadinęs vienu pagrindinių šios Vyriausybės darbų švietimo srityje, jis kalbėjo, kad kylantis pastatas reiškia naujas galimybes Kazlų Rūdos vaikams.

„Šis pastatas, kuris iškils, yra labai reikalingas, kad vaikai galėtų sportuoti, vykdyti kitas veiklas, o vėliau taptų mūsų šalies kūrėjais. Prisidedu prie padėkų savivaldybės švietimo komandai, kad sutelkė jėgas atliekant reikalingus darbus“, – kalbėjo viceministras.

Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyriaus pradinės mokyklos daugiafunkcinė salė bus įrengta kaip mokyklos komplekso dalis. Joje bus galima žaisti kvadratą, futboliuką, krepšinį, tinklinį, tenisą, atlikti akrobatikos ir lengvosios atletikos pratimus, taip pat galės būti organizuojama meno kolektyvų repeticijos, neformalūs mokinių užsiėmimai. Daugiafunkcinėje salėje bus įrengtos interaktyvios grindys, filmų peržiūros įranga. Pastate bus persirengimo, dušų ir WC patalpos, mokytojų kabinetas. Numatoma, kad bendras daugiafunkcinės salės patalpų plotas bus kiek daugiau nei 400 kv. metrų, elektros energiją gamins ant pastato stogo įrengta saulės jėgainė.

Išskirtinis dėmesys joje bus skiriamas įtraukiojo ugdymo įgyvendinimui, todėl siekiama, kad naujai įrengtoje daugiafunkcinėje salėje veiklos būtų organizuojamos taip, kad mokiniai būtų skatinami veikti kartu, nepriklausomai nuo negalios ar specialiųjų ugdymosi poreikių. Vaikai čia galės kartu užsiimti fizine, kūrybine, socialine veikla, vyktų neformalaus ugdymo užsiėmimai visų savivaldybės mokyklų mokiniams.

Mokyklos daugiafunkcinės salės statybos darbų užsakovas yra Kazlų Rūdos savivaldybė, statybos darbus atliks UAB „Stafas“. Numatoma, kad statybos darbai bus pabaigti 2025 metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų