Pereiti į pagrindinį turinį

Komitete – tyli rokiruotė

2013-03-18 11:00
Komitete – tyli rokiruotė
Komitete – tyli rokiruotė / Fotodiena/Dmitrijaus Radlinsko nuotr.

Kaltinamoji Darbo partijos (DP) juodosios buhalterijos byloje parlamentarė Vitalija Vonžutaitė tyliai apleido Seimo Europos reikalų (ERK) komitetą. Kalbama, kad Seimo narei ERK dirbti buvo nuobodu.

Po kelių ERK posėdžių DP atstovė V.Vonžutaitė, regis, suprato, kad europiniai reikalai – ne jai, ir komitetą apleido. Komitete dirbantys parlamentarai pastebėjo, kad V.Vonžutaitei posėdžiuose svarstomos temos ne itin rūpėjo, jokios iniciatyvos parlamentarė nerodė, tad toks teisiamos parlamentarės sprendimas jų nenustebino.

„Aš tikrai komiteto neapleidau. Apsisprendėme pasikeisti ir deleguoti čia Virginiją Baltraitienę“, – tiek dienraščiui tepasakė V.Vonžutaitė. Kas lėmė jos apsisprendimą, DP atstovė nepaaiškino.

Kiek konkretesnė buvo jos kolegė Loreta Graužinienė, taip pat dirbanti ERK. „Ne visi naujai atėję į Seimą žino savo darbų kryptis. Natūralu, kad visų pirma vienur užsirašo, paskui persigalvoja. Kiek žinau, ji (V.Vonžutaitė – red. past.) pasisiūlė pasikeisti. Buvo dvi vietos, tai mes su V.Baltraitiene perėjome. Gal V.Vonžutaitė nori gilintis į kurią nors kitą sritį?“ – sakė parlamentarė.

ERK pirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas priminė, kad V.Vonžutaitė dalyvavo tik keliuose ERK posėdžiuose. „Kokios nors ypatingos iniciatyvos nerodė. Gal DP frakcija suprato, kad reikia deleguoti labiau patyrusių. Komitete darbo daug. Be to, mes posėdžiaujame ne tik trečiadieniais, kaip kiti komitetai, bet ir penktadieniais“, – aiškino G.Kirkilas.

Šiuo metu pirmąsyk į Seimą išrinkta V.Vonžutaitė dirba tik Seimo Biudžeto ir finansų komitete.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų