Pereiti į pagrindinį turinį

Ministrą pykdo basi pareigūnai

2009-04-08 09:00
Ministrą pykdo basi pareigūnai
Ministrą pykdo basi pareigūnai / Mindaugo Ažušilio nuotr. Vertinimas: vidaus reikalų ministras mano, kad basi policininkai pažemino pareigūno vardą.

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis suabejojo, ar be batų piketavę, tačiau uniformas vilkėję policininkai nepažemino pareigūno vardo. Už tai jiems gresia baudos ar net atleidimas iš darbo.

Siūlytų nubausti

"Man atrodo, kad vilkint uniformą stovėti be batų, yra uniformos negerbimas", – dienraščiui sakė ministras.

Pasak R.Palaičio, jo pastaba dėl uniformos negerbimo pirmiausia skirta policijos pareigūnams, kurių uniformos vilkėjimo taisyklės gana griežtos. Imtis iniciatyvos nubausti prasižengusius policininkus ministras kol kas nežada, tai palikdamas Policijos departamento kompetencijai. "Tuo turėtų užsiimti tos institucijos vadovybė, kuriai priklauso tie pareigūnai. Aš pasakiau savo nuomonę, bet jei pareigūnai apsisprendė negerbti uniformos, tai yra jų sąžinės reikalas", – vakar savo poziciją bandė švelninti ministras.

Tikslas – įbauginti

Nacionalinės pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Vytautas Bakas stebėjosi ministro pasipiktinimu.

Jis teigė, kad policininkai pareigūno vardą ir uniformą būtų pažeminę, jei viešai burokus sodintų ar darže kapstytųsi.

Profesinės sąjungos pirmininko nuomone, ministras labiau turėtų atsižvelgti į ne tik kasdienėje veikloje taikomas instrukcijas, bet ir į Europos žmogaus laisvių ir teisių konvenciją bei Konstituciją. "Vienose pasaulio šalyje protesto akcijų organizatoriai iškart sodinami į kalėjimus, kitose grasinama atleidimais ir baudomis. Aš tikiuosi, kad ministro patarėjams ir teisininkų komandai užteks išsilavinimo mūsų protestą suvokti kitame kontekste", – viliasi jis.

Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Saulius Džiautas mano, kad ministras siekia įbauginti pareigūnus, jog šie dar kartą neišeitų į gatves.

Akcijos vyks toliau

Vilniaus 5-ojo policijos komisariato Prevencijos grupės vyresnysis tyrėjas Petras Klimavičius buvo vienas iš tų keturių pareigūnų, kurie per balandžio 2 d. vykusią akciją basi nuėjo į Vyriausybę ir paliko ten gesintuvą bei bananą.

P.Klimavičius įsitikinęs, jog pareigūno vardo jis nepažemino ir dėl šio savo poelgio visai nebijo būti nubaustas. "Akciją organizavo profesinės sąjungos, buvo scenarijus, programa, viskas buvo suderinta, patvirtinta, leidimas akcijai duotas. Nebuvo nieko nenumatyta, niekas pareigūno vardo nežemino. Gal reikėtų pasiskaityti Statutą ir išsiaiškinti, kas yra diskreditavimas ir taip toliau", – kalbėjo pareigūnas.

P.Klimavičius sako, jog jei reikės, išsiaus ir dar kartą, "svarbiausia, kad būtų rezultatas". Kita pareigūnų akcija Vilniuje numatoma balandžio 25 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų