Pereiti į pagrindinį turinį

Nauji „Leo LT“ valdytojai žinomi, bet neskelbiami

2009-03-18 15:43
Nauji „Leo LT“ valdytojai žinomi, bet neskelbiami
Nauji „Leo LT“ valdytojai žinomi, bet neskelbiami / Roko Medonio nuotr. Leo LT

Premjeras Andrius Kubilius patvirtina, kad jau yra numatyti nauji kandidatai į bendrovės „Leo LT“ Stebėtojų tarybą, tačiau jų kol kas neatskleidžia.

„Galėčiau pasakyti, bet nesakysiu. Bus paskelbta artimiausiu metu“, - taip Vyriausybės vadovas trečiadienį atsakė į žurnalistų klausimą, kas galėtų būti deleguotas nuo valstybės į naujos sudėties „Leo LT“ Stebėtojų tarybą.

Pasak premjero, taryba bus pakeista kovo 26 dieną numatytame neeiliniame visuotiniame bendrovės akcininkų susirinkime. Jame turėtų būti įgyvendintas neseniai priimtas Konstitucinio teismo sprendimas, kad „Leo LT“ valdyme turi būti geriau atstovaujama valstybės interesams.

„Valdymas turi būti tinkamai sureguliuotas, valstybės, turinčios 62 procentus akcijų, galia valdyme turi būti pakankamai užtikrinta. Tad pirmas veiksmas - Stebėtojų tarybos narių, kurie tai užtikrintų, paskyrimas. O toliau Stebėtojų taryba turės užtikrinti, kad „Leo LT“ veikla nekeltų abejonių nei mums, nei visuomenei“, - sakė A.Kubilius.

Pakeista Stebėtojų taryba turėtų pakeisti ir „Leo LT“ valdybą.

Premjeras jau yra patvirtinęs, kad kol kas negalvojama apie „Leo LT“ išformavimą, tik apie valdymo pakeitimą.

Valstybė šioje prieštaringai vertinamoje įmonėje turi 61,7 proc. akcijų, prekybos tinklo „Maxima“ savininkams priklausanti bendrovė „NDX Energija“ - 38,3 proc.

Dabartinė valdžia ir anksčiau, ir dabar abejojo, ar „Maxima“ neturi neproporcingai didelę įtaką „Leo LT“ valdyme.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų