Lietuvos prekybos centruose gali nelikti mišrainių, jeigu mažmeninės prekybos tinklai neapsirūpins reikalavimus atitinkančiais kulinarijos padaliniais ar neturės šias paslaugas kokybiškai teikti galinčių partnerių.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Kazimieras Lukauskas BNS patvirtino, kad prekybos tinklams inspektoriai nenuolaidžiaus.
Pastarieji, pajutę ekonomikos sunkmetį, aptakiai kalba apie investicijas į kulinariją. Vienintelė "Maxima LT" patvirtino, kad dėl susiklosčiusios padėties rinkoje atideda 50 mln. litų vertės maisto gamybos fabriko statybos planus.
"Tai liečia visus tinklus – jei jie nesusitvarkys, kulinarijos cechai bus uždaryti", – BNS sakė K.Lukauskas.
Galutiniai sprendimai, anot VMVT direktoriaus, turėtų būti priimti vasario pradžioje.
Paklaustas, ar nesutiktų atidėti sprendimo, jis teigė, kad prekybos tinklai laiko pertvarkoms turėjo apsčiai: "Jiems buvo suteiktas pusantrų metų pereinamasis laikotarpis, per kurį jie galėjo susitvarkyti."
Didžiausią mažmeninės prekybos tinklą Lietuvoje turinčios "Maximos LT" atstovai praėjusią savaitę BNS patvirtino, kad kulinarijos produktų gamybą jiems užtikrins partneriai, su kuriais žadama pasidalyti ir pirkėjų mėgstamų gaminių receptais.
Antras pagal dydį mažmeninės prekybos tinklas "Iki" ketina šiemet pastatyti vieną kulinarijos cechą, kuris kulinarijos gaminiais aprūpintų visas tinklo parduotuves, tačiau kiek planuojama investuoti, neatskleidė.
Anot K.Lukausko, "Iki" tinklo reikalaujama sumažinti gaminių ir užtikrinti tinkamą vidinę kokybės kontrolę. "Jei nebus įvykdyti reikalavimai, cechai bus uždaryti", – sakė jis.
"Rimi" tinklas turi parengęs ir suderinęs projektą statyti naują centralizuotą kulinarijos cechą, tačiau neatskleidžia nei projekto terminų, nei investicijų.
"Norfos" tinklo savininkų valdoma bendrovė "Rivona" 2007 m. gavo VMVT leidimą gaminius iš kulinarijos cecho Rokiškyje tiekti į "Norfos" parduotuves. Šiemet tinklo atstovai užsiminė apie galimą cecho plėtrą.
Naujausi komentarai