Pereiti į pagrindinį turinį

Pūga paspendė mirtinus spąstus

Pūga paspendė mirtinus spąstus
Pūga paspendė mirtinus spąstus / Andriaus Repšio nuotr. Tragedija: avarijos aukų gelbėti atskubėjusius medikus taranavo nevaldoma tapusi ugniagesių cisterna.

Panevėžį juosiantis aplinkkelis ties posūkiu į Upytę vakar virto mirtinais spąstais keturiems specialiųjų tarnybų darbuotojams. Tokios žiaurios tragedijos nepamena net visko matę medikai.

Gelbėtojai tapo aukomis

Susidūrus dviem lengviesiems automobiliams krauju paplūdusiame kelyje į pagalbą atskubėję gelbėtojai patys neišvengė kraupios mirties. Į žuvusius ir sužeistuosius vaduojančius žmones rėžėsi ugniagesių mašina.

Du žuvusieji – per pirmąjį eismo įvykį nukentėjusiųjų gelbėti atskubėję Panevėžio rajono poliklinikos Greitosios medicinos pagalbos skyriaus darbuotojai Raimundas Juknevičius ir Rimantas Drebickas. Ši kelionė paskutinė tapo ir į komandiruotę vykstantiems Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos vyriausiesiems tyrėjams Žilvinui Beržanskui ir Laimiui Zakarkai. Pirminiais duomenimis, didžiausia avarijos kaltininkė – pūga.

Pirmo signalo apie kraupią nelaimę policijos pareigūnai sulaukė apie 11.10 val. Pranešta apie Panevėžio aplinkkelio 7-ajame kilometre susidūrusius du lengvuosius automobilius – "Škodą Octavią" ir "Chryslerį".

Pirminiais duomenimis, "Chrysleriu" važiavę žmonės nenukentėjo, tačiau smūgis buvo mirtinas abiem "Škoda Octavia" važiavusiems policininkams. Ž.Beržanskas žuvo iškart, drauge važiavęs kolega L.Zakarka mirė Panevėžio apskrities ligoninės Reanimacijos skyriuje.

Įsirėžė ugniagesių mašina

Tačiau jaunų vyrų gyvybių pareikalavusi nelaimė nesibaigė. Kai medikai atskubėjo pagelbėti suknežintos "Škodos Octavios" keleiviams, apie 11.25 val. į juos rėžėsi ugniagesių automobilinė cisterna.

Į eismo įvykį skubantys ugniagesiai gelbėtojai nenukentėjo, tačiau nevaldoma tapusi jų sunkiasvorė mašina mirtinai sužalojo nelaimės vietoje medikėms padedančius greitosios medicinos pagalbos automobilių vairuotojus R.Drebicką ir R.Juknevičių.

Cisterna kliudė ne tik medikų automobilį, bet ir įvykio vietoje stovinčio, apie pirmą avariją pranešusio vyriškio "Audi 80" ir ukrainiečių vairuojamą mikroautobusą "Renault", kuriame važiavo trys suaugusieji ir penki vaikai. Pirminiais duomenimis, nė vienas iš poilsinės kelionės namo vykusių Ukrainos piliečių smarkiai nenukentėjo, tačiau trims vaikams medikų pagalbos prireikė.

Dėl įvykio Panevėžio rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Verkė net vyrai

"Sekundės" laikraščio kalbintas Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Arūnas Tautkevičius tvirtino, kad dėl nelaimės sukrėsti visi tarnybos darbuotojai. Pasak jo, tokio skaudaus įvykio, kai gelbėtojai mirtinai sužaloja kitus gelbėtojus, neatmenama ir veikiausiai nėra buvę.

Anot A.Tautkevičiaus, ugniagesių automobilį vairavo 31 metų Ramūnas S. Įvykio vietoje viršininkui su į kraupią avariją patekusiu pavaldiniu pakalbėti nepavyko – šoką patyręs ugniagesys po policijos pareigūnų apklausos buvo nuvežtas į ligoninę.

"Ramūnas turi 12 metų vairavimo stažą, beveik tiek pat laiko dirba mūsų tarnyboje, vadinasi, yra patyręs. Dėl jo kvalifikacijos neabejoju. Žinau tiek, kad prieš avarijos vietą reikėjo lenkti šalia stovintį sunkiasvorį vilkiką. Kaip supratau, ugniagesiai dar net gerai nematė eismo įvykio vietos, nes itin pustė, buvo prastas matomumas. Dėl slidžios kelio dangos mašina ėmė slysti ir tapo nevaldoma", – sakė ugniagesių vadas.

Panevėžio rajono poliklinikos Greitosios medicinos pagalbos skyriaus felčerė Vitalija Alešiūnienė vakar negalėjo atsigauti nuo kolektyvą pribloškusios tragedijos.

"Mūsų brigados į įvykio vietą nuvažiavo sėkmingai, paskambinę pranešė, kad kviesčiau gelbėtojus, ir ryšys nutrūko", – nesutramdydama ašarų paskutinį pokalbį su kolegomis prisiminė V.Alešiūnienė.

Rajono poliklinikos Greitosios medicinos pagalbos skyrius vakar negalėjo atsigauti nuo patirto sukrėtimo.

"Visi verkiame, net vyrai. Abu vairuotojai buvo nuostabūs, nuoširdūs, bet kur ir bet kada padėdavo. Dirbo iš visos širdies ir buvo tikrai komandos žmonės", – kalbėdama apie žuvusius kolegas ašarų negalėjo sulaikyti skyriaus vyriausioji felčerė Vida Vienžingienė.


Nukentėjo viršininkas

Beje, vakar vakare grįždamas iš Vilniaus į avariją Panevėžio aplinkkelyje pateko naujasis Panevėžio apskrities viršininkas Viktoras Trofimovas. Jis liko sveikas ir gyvas, bet automobilis sumaitotas nepataisomai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų